До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Час жінок: що потрібно знати про колекцію Chanel Metiers D'Art 2020/21

Попри всі складності цього року, з якими стикнулася модна індустрія, Модний дім Chanel не має наміру відмовлятися від своїх традицій. Щороку в перші дні грудня бренд показує одну з найочікуваніших колекцій Metiers D'Art у котромусь із цікавих місць — 2020 не став винятком. Віржині Віар вибрала для демонстрації цієї колекції дуже гарне місце — замок Шенонсо, який ще називають "Дамським". Розміщений він у мальовничій долині Луари й має щось спільне з модним Домом.

Chanel Metiers D'Art 2020/21

Цим зв’язувальним елементом став логотип з двома перехресними літерами "С", який прекрасно знають всі шанувальники Chanel. Але не всім відомо, що монограма з двох переплетених букв "C" була ще в Катерини Медічі, яка спроєктувала замок Шенонсо разом з Діаною де Пуатьє. "Нам точно невідомо чи надихалася Коко Шанель цим фактом, — розповідає Віржині Віар. — Але ми точно знаємо, що вона була дуже небайдужа до епохи Відродження, коли й жила Катерина Медічі. Звідси її любов до мереживних шлярок, а також дизайн деяких прикрас".

Реклама
Chanel Metiers D'Art 2020/21
Chanel Metiers D'Art 2020/21
Chanel Metiers D'Art 2020/21

Шоу відбулося у великій галереї, а образи так чи інакше відсилали до оздоблення замку й стилю жінок, які жили в цьому місці. Наприклад, теплі відтінки твіду перегукуються з гобеленами Шенонсо, квітчасті вишивки на вилогах натхнені садами, розміщеними обабіч замку, а чорно-біла підлога на взірець шахівниці вдало доповнювала графічні принти, з яких Віржині Віар пошила мініспідниці, пальта до підлоги й кілька суконь.

Chanel Metiers D'Art 2020/21
Chanel Metiers D'Art 2020/21
Chanel Metiers D'Art 2020/21

Одну з головних ролей у колекції відведено чорному кольору, що також пов’язано з біографією Катерини Медічі. Після смерті Генріха II вона здебільшого носила чорний одяг, а в народі її навіть називали "чорною нареченою". Робота із чорним кольором стала справжнім викликом для артизанальних майстрів, які працюють над колекціями Metiers D'Art, адже їхня робота мала бути ще майстернішою й складнішою, щоб її можна було розглянути на темному однотонному тлі. Сама Віржині Віар називає цю колекцію еклектичною, адже попри безліч історичних референсів їй вдалося зробити її не просто сучасною, а й рок-н-рольною.

Chanel Metiers D'Art 2020/21
Chanel Metiers D'Art 2020/21
Chanel Metiers D'Art 2020/21

Переглянути всю колекцію Chanel Metiers D'Art 2020/21.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.