До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Vogue UA представляє новий номер: серпень 2019

Цей арт-номер Vogue UA – винятковий в багатьох сенсах. У нього є три обкладинки, всі без ретушування: основна, діджитал-версія і лімітована колекційна. Ми анонсуємо перші дві з них. На основній – Кроу Кіан, трансгендерний чоловік і успішний манекенник, який бере участь у показах як жіночих, так і чоловічих колекцій. Під час вибору моделі ми не гналися за сенсацією – лише визнали, що своєчасним буде поговорити про особисті свободи та інклюзивність у моді і реальному житті. На сторінках журналу – серія арт-проектів, об'єднаних темою самоідентифікації. Художники, з якими ми співпрацювали, досліджують тілесність, гендер і власне "я".

На обкладинці: ПРИКРАСИ З ПІР'Я, ANN DEMEULEMEESTER; МАЙКА, СЕРЕЖКИ, БРАСЛЕТ, ПЕРСТЕНЬ, ВСЕ — ВЛАСНІСТЬ МОДЕЛІ

Головний проект номера за участю Кроу Кіана – колаборація з американським арт-фотографом Полом Мпагі Сепуєм. У фотосесії для Vogue UA, крім Кроу, Пол зняв своє найближче оточення – людей мистецтва, яких об'єднує неприйняття будь-яких шаблонів і абсолютна свобода самовираження. Їхній груповий портрет, виконаний у традиційній для фотографа техніці – через дзеркальне відображення – прикрасив колекційну обкладинку цього номера (вона буде представлена на закритій презентації номера і на виставці Vogue UA в галереї Set). Сам художник ховається за камерою, як і на автопортреті для третьої, діджитал-версії обкладинки.

Реклама
Діджитал-обкладинка Vogue UA, серпень 2019

Сім фотографів нового часу спеціально для Vogue UA зняли автопортрети відповідно до своїх уявлень про самість. Чарівний візуальний ряд продовжують таємничі маски від Магнхільд Кеннеді, парний перформанс з елементами балету та прийомів самооборони від художниці Олександри Девенпорт, а також fashion-містерія від фотографа Пола Койкера, що оспівує тілесність.

Фотодослідженням про особисті свободи вторять графічні, книжкові та дизайнерські проекти. Художник і фронтмен квір-групи "Людська подоба", Анатолій Бєлов розповідає про те, що мета його творчості – не врятувати світ, але і не загубитися в ньому, "і можливо, це ще комусь буде цікаво". Аліса Ложкіна, арт-критик і куратор, завершуючи монографію про українське мистецтво, відверто ділиться, що допомагало її авторському "я" вписуватися в видавничі дедлайни. А дизайнери брати Хаас, що створюють еротичні антропоморфні меблі і посуд, розповідають про прекрасних монстрів у людській природі.

Розмова, розпочата в журналі, продовжиться на виставці Vogue UA, яка відбудеться в новому київському арт-просторі Set з 27 липня до 8 серпня. В експозиції – не тільки фотопроекти з цього номера в музейному форматі, а й спеціально створені для виставки інсталяції та відео.

Над обкладинкою основного номера працювали :

Фото: PAUL MPAGI SEPUYA
Стиль: DARREN KINOSHITA
Зачіска: FITCH LUNAR
Макіяж: DINDI HOJAH
Асистент фотографа: MATTHEW MORROCCO
Модель: KROW @HEROES MODELS

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.