До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Трипільська культура: колекція BEVZA весна-літо 2021

У межах Тижня моди в Нью-Йорку український бренд BEVZA представив колекцію сезону весна-літо 2021. Одним з головних лейтмотивів лінійки стала спадщина Трипільської культури.

BEVZA весна-лето 2021BEVZA весна-літо 2021

Колекція BEVZA весна-літо 2021 охоплює одні з найдавніших і найзахопливіших аспектів української історії, досліджуючи водночас могутню святість жінки. Глибоке дослідження дизайнерки Світлани Бевзи містить вивчення Трипілля — стародавньої культури, яка існувала на території сучасної України.

Реклама
BEVZA весна-лето 2021BEVZA весна-літо 2021

Язичницька цивілізація обожнювала жінок, центральну фігуру їхнього існування, схилялася перед жіночою енергією й материнськими інстинктами, навіть молилася статуям жіночої форми. Є й інші історичні українські мотиви, як-от колоски пшениці — символ, притаманний усій попередній літній колекції. І глибока історія української кераміки. Обидва символи вплетені в характерний мінімалізм, який є синонімом BEVZA.

BEVZA весна-лето 2021BEVZA весна-літо 2021

Серед улюблених обтислих суконь-комбінацій і комбінезонів BEVZA можна побачити структурований в’язаний жакет на основі кожуха — традиційного українського пальта з овчини. Цю модель з лаконічним дизайном зв’язано вручну зі смужок бавовни. Також фольклорний символ дерева життя наявний у мінімалістичних сукнях і топах.

BEVZA весна-лето 2021BEVZA весна-літо 2021

Тут кераміка також відіграє центральну роль, оскільки вона була культурним опертям трипільської цивілізації, починаючи з 5400 р. до н. е. Подруга Світлани, засновниця бренду кераміки Nadiia Надя Шаповал, створила для колекції серію прикрас ручної роботи.

BEVZA весна-лето 2021BEVZA весна-літо 2021

За натхненням Світлана з Надією поїхали в Трипільський край, де вони знімали його сільські землі. Результатом стала серія медитативних, захопливих сцен пшеничних полів, що колишуться, та ідилічної дикої природи. За підтримки Державного історико-культурного заповідника "Трипільська культура" дует зміг продемонструвати раритетні зображення старовинної кераміки. Так народився артфільм TRYP — 15-хвилинний фільм про нову колекцію з керамікою від Наді Шаповал і аерозніманням Трипілля. "Фільм — це набагато глибші емоції, ніж фешнпоказ без глядачів, — каже Світлана. — Такий проєкт розширює межі моди. Мета цього фільму — поділитися красою нашої спадщини з людьми інших культур та інших країн".

Подивитися всю колекцію BEVZA весна-літо 2021.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.