До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Три найцікавіші колекції Тижня моди в Токіо

У Токіо завершився тиждень моди. Vogue.ua вибирає три найбільш незабутні колекції​.

Sacai та Undercover

Шоу відразу двох модних брендів – Sacai і Undercover відбулося в Токіо, за кілька тижнів після їх показів у Парижі. Останнього разу такий ажіотаж щодо спільної презентації японських дизайнерів стався в 1991 році, коли Йоджі Ямамото і Рей Кавакубо представили разом чоловічу колекцію. І Читосе Абе з Sacai і Джун Такахаші (Undercover) так чи інакше можна назвати послідовниками Рея Кавакубо, обидва працювали з Comme des Garcons в 1990-х роках. Такахаші називає цей показ для сезону весна-літо 2018 в Токіо історичним у своїй кар'єрі: "Вперше за 15 років я, нарешті, вирішив зробити шоу в рамках Amazon Fashion Week Tokyo і запропонував провести спільний показ пані Абе з Sacai, і вона залюбки погодилася". Гібридні конструкції, печворк, роботи Сінді Шермана, дівчатка-підлітки, немов із фільму "Сяйво" змішана колекція Sacai і Undercover безумовно повертає японський вплив на світ моди.

Реклама
5-Knot

Єна Кізава і Такето Нішино для нової колекції 5-Knot змішали в рівних пропорціях елементи міського й селянського гардеробів. Натхнення дизайнери почерпнули у своїй недавній поїздці в Назарі (Португалія). "Це свого роду пляжне містечко, тому ми думали про клітинку "віші", смуги і яскраві барви", – розповів після шоу Нішіно. Силуети були вільними й легкими, а шифон і мереживо поєднувалися з прозорими вініловими і металічними тканинами, в колекцію, заради "міських" акцентів, було вирішено додати текстури з високим градусом сяйва, такі як полівінілхлорид і неонові блискітки.

Hyke

"Основою колекції стали парки U.S. Army ECWCS (Extended Cold Weather Clothing System) 1980-х років і воєнна куртка M51 1951-го року, — розповів дизайнер Hyke Юкіко Оде після шоу, – понад усе нас надихнули особливості конструкції й деталі, котрі ми осучаснили". Звідси й практичні тони колекції – оливковий, пісочний, хакі, чорний і сірий. Але не все так перебільшено утилітарно в новій колекції, з-під анораків раз по раз визирали блакитні плісировані спідниці, шкіряні ремені "креслили" жіночні лінії схвильованим сукням.

Читайте також:

Streetstyle: Тиждень моди в Токіо

Таємне життя квітів: кіно База Лурмана для Erdem x H&M

Нові учасники Pitti Uomo – Undercover і The Soloist

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.