До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

ARTISANAL: традиції та майстерність у новій колекції бренду LITKOVSKAYA

У межах Тижня моди в Парижі український бренд LITKOVSKAYA представляє екологічну демікутюрну лінію ARTISANAL і мініфільм про її створення.

Свою екологічну демікутюрну лінію ARTISANAL бренд LITKOVSKAYA називає квінтесенцією ДНК марки. У ній майстри втілюють усі ключові цінності лейбла: оспівують традиції, віддають данину сучасності, будують міст між минулим і майбутнім, дають речам шанс на друге життя.

Реклама

Колекція ARTISANAL поєднує в собі безліч елементів — обрізки тканин, вінтаж і залишки архівних колекцій, переосмислені й перетворені в новій формі поза часовими й трендовими межами. Всі моделі виготовлено вручну й у єдиному екземплярі, а виробничий процес почасти відбувається у віддалених карпатських селах, де майстрині вплітають старовинні ткацькі техніки в канву сучасного одягу. Наприклад, на створення куртки The Shirts йде близько 37 годин ручної роботи й 50 сорочок. Майстриня із села Чорна, що на Поділлі, розриває старі сорочки на тонкі нитки, щоб заново зібрати з них абсолютно новий модний об’єкт.

Основа ARTISANAL — традиційні українські килими "доріжка", перетворені на вбрання з кутюрним рівнем ручної роботи. Для їхнього створення одяг і тканину розбирають на нитки, які потім скручують у клубки пряжі, щоб виткати з них нове полотно на вісімдесятирічних дерев’яних ткацьких верстатах за старовинною технологією. Досвідчені майстрині з Карпат використовують ту ж техніку, що і їхні предки багато століть тому. Водночас творчо підбирають і поєднують нитки, тому кожен виріб виходить єдиним у своєму роді, з унікальним поєднанням кольорів і фактур.

Для LITKOVSKAYA немає нового або старого. Ця філософія лежить в основі лінії ARTISANAL: більше непотрібний одяг майстри розбирають на нитки й клаптики, надають йому інших форм і дарують шанс на нове життя. Для Лілії це екологічний спосіб "зазирнути у вічність", "вловити момент трансформації часу". Дотримуючи принципів екологічності та slow fashion, LITKOVSKAYA збереже лінію ARTISANAL позасезонною: вона міститиме кілька моделей, завжди доступних для індивідуального замовлення, а щосезону до неї додаватимуть нові дизайни.

<b>LITKOVSKAYA_ARTISANAL_21</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.