До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Техніки спокушання: колекція Prada весна-літо 2022

Шоу Prada весна-літо 2022 — перша можливість побачити роботи Міуччі Пради і Рафа Сімонса на подіумі наживо. Їхня співпраця почалася відразу ж після того, як світ накрила пандемія, і впродовж усього цього часу вони випускали тільки відео. Іноді це наштовхувало на думку, що проєкт знаходиться на стадії бета-тестування. Але вісімнадцять місяців по тому, коли світ почав повертатися в норму, бренд організував два одночасних шоу: одне вдома в Мілані, а інше — в Шанхаї на набережній Bund One. У Fondazione Prada великі світлодіодні екрани були розміщені навколо подіуму, і глядачі наживо могли бачити, як моделі одночасно дефілюють в однакових убраннях в різних куточках світу.

"Проведення цих шоу одночасно демонструє нові можливості, — сказав Раф Сімонс. — В основі нашої роботи лежить життєво важлива ідея: об'єднання людей, які поділяють ідеологію, цінності й переконання".

Реклама
Prada весна-лето 2022Prada весна-літо 2022

Seduction, Stripped Down — цими словами Міучча Прада і Раф Сімонс назвали нову колекцію. "Для нас ці слова звучать водночас елегантно і старомодно, — розповіла Міучча Прада. — В колекції йдеться про методи спокушання, які завжди ведуть до оголеного тіла. Використовуючи ці ідеї, посилання на історію, колекція досліджує, що вони означають сьогодні".

Prada весна-лето 2022Prada весна-літо 2022

Історичні відсилання, про які йдеться, — це знакові предмети жіночого одягу, як-то бюстгальтер чи корсет. Вони були переосмислені на простих однотонних светрах або в деталях на жакетах. Атласні сукні-футляри здавалися майже скромними, поки не стало зрозуміло, що на спині їх прикрашав глибокий виріз, який оголював тіло і трохи демонстрував нижню білизну.

Prada весна-лето 2022Prada весна-літо 2022

Зрозуміло, що Prada ніколи ні до чого не підходить прямо. Поєднання жорсткого і м'якого, потертих шкіряних курток і крихітних мініспідниць з герцогського атласу зі шлейфом вважалося найсильнішою пропозицією колекції. Босоніжки на низьких підборах були продуманим рішенням. Як ми вже бачили на цьому тижні, непросто дати нове визначення сексуальності. Сексуальність — це настільки банальна концепція, що мода більш-менш відкинула її упродовж п'яти років, що передували пандемії. Але сьогодні в Мілані й Шанхаї Міучча і Раф домоглися успіху.

Переглянути всю колекцію Prada весна-літо 2022.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.