До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Прованські листівки: як минуло ювілейне шоу Jacquemus

Симон Порт Жакмюс відсвяткував 10-річчя свого лейблу ефектним шоу на лавандовому полі на півдні Франції.

Jacquemus весна-літо 2020

Цього сезону круїзні і чоловічі покази проводили у різноманітних віддалених місцях: Марракеші, Малібу і Шанхаї. І так сталося, що наступного дня після закінчення Паризького чоловічого тижня моди fashion-індустрія потрапила на лавандове поле десь на півдні Франції. Із запрошенням у вигляді маленької пляшки сонцезахисного крему SPF 50 з написом Le Coup de Soleil ("Сонячний удар") гості та редактори зібралися біля невеликого містечка Валансоль у Провансі, щоб разом з Симоном Портом Жакмюсом відсвяткувати 10-річчя його лейблу першим спільним жіночим і чоловічим шоу.

Реклама
Jacquemus весна-літо 2020

"Я хотів знайти місце, яке було б схожим на листівку. Для мене було важливо перетворити це французьке кліше в щось художнє, з цим рожевим подіумом, що проходить через середину, як інсталяція сучасного мистецтва Крісто чи картина Девіда Гокні", – сказав дизайнер.

Jacquemus весна-літо 2020

Жакмюс воліє славитися не лише гігантськими капелюхами і сукнями з великими викотами та розрізами, тому його шоу відкрив білий брючний костюм збільшеного розміру, одягнений з персиковим мереживним топом. Цей образ задав тон шоу і показав, як дизайнер вміє працювати як з жіночим началом, так і з чоловічим.

На вільних сорочках з короткими рукавами з'явилися принти з вишивкою і лазерною різкою. Розмальований вручну волошковий квітковий візерунок розцвів на відвертій сукні і костюмі з шортами-бермудами, а принт з зображенням артишока став свого роду знаком поваги до рідного провінційного містечка дизайнера.

Jacquemus весна-літо 2020

Головні в колекції oversized-силуети потоваришували з менш габаритними формами: велика жовта сорочка з накладними кишенями – з плісированою спідницею відтінків заходу сонця, біле бавовняне пончо – з пастельною жовтою вітровкою. Також Жакмюс вирішив додати блиску. Дизайнер вперше працював з Swarovski – посипав одяг і аксесуари 385 000 кристалів. Серед новинок цього сезону – сумки у формі банок для печива і лавандових саше, гігантські бавовняні сумки з принтом і солом'яні сумки з кольоровими шкіряними ручками.

Jacquemus весна-літо 2020

"Ця колекція зовсім не про Прованс. Йдеться про коди Дому, про інші міста, про всіх цих жінок, які надихнули мене, і про цих хлопців, які носять занадто багато принтів, але які все ще мають крутий вигляд", – сказав він.

Jacquemus весна-літо 2020

29-річний Симон Порт – все ще той незвичайний молодий чоловік, який всіляко виділяється з натовпу. Шоу посеред лавандового поля – ще один доказ цього. "Всі говорили, що це неможливо, але у мене не було вибору. У Жакемі ми завжди маємо ставити віз перед конем. Це дійсно дуже важливо", – сказав він. "Ви повинні мислити масштабно, інакше ви нічого не досягнете. Якщо ви намагаєтеся порівняти себе з іншими, якщо ви намагаєтеся грати за правилами, це не спрацює".

Переглянути всю колекцію Jacquemus весна-літо 2020.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.