До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Prada представили нову колекцію Re-Nylon

Фірмова лінійка Prada Re-Nylon втілює прогресивну еволюцію найупізнаванішого символу бренду — нейлону, що вже понад сорок років уособлює унікальний погляд Prada на сучасну розкіш, індустріальну красу й життя людини сьогоднішнього дня. Re-Nylon знаменує новий етап розвитку текстильних технологій і соціально відповідальної розкоші — це матеріал, який можна нескінченно відтворювати без втрати якості, що робить його еталоном циклічності. У 2020 році Prada розширює колекцію Re-Nylon, додаючи до неї одяг, взуття та аксесуари для чоловіків і жінок.

Лінію Prada Re-Nylon вперше представлено 2019 року як капсульну колекцію сумок із шести класичних чоловічих і жіночих моделей — аксесуарів, створених з екологічного й на 100% регенерованого нейлону. Розширений асортимент колекції 2020 вперше містить одяг Re-Nylon. Також уперше у варіанті з екологічного Re-Nylon представлені дві знакові нейлонові тканини Prada. Це справжня ікона сучасної розкоші — нейлоновий габардин Prada: тонкий, але водночас зносостійкий і глянсовий, виготовляється на шовкоткацьких верстатах. І нейлон Piuma (що італійською означає "перо") — неймовірно тонка та легка нейлонова тканина, своєю текстурою і фактурою подібна до шовку. У новій колекції обидва матеріали представлені в оновленій версії: вони повністю виготовлені з регенерованого текстилю Re-Nylon, що знаменує нове покоління матеріалів Prada.

Реклама

Моделі нової колекції Re-Nylon поєднують елементи спортивного стилю із силуетами й кодами зі світу розкоші: обтислі однобортні пальта в класичному костюмному стилі для чоловіків, вишукані коктейльні сукні із широкими спідницями й пальта-кокони для жінок. Їх доповнюють моделі в стилі унісекс — хвилясті спортивні костюми, стьобані куртки, штани й шорти зі спортивними деталями, футболки. Віддаючи данину пам’яті легендарному нейлоновому рюкзаку Prada 1984 року, який став першою появою нейлону у світі розкоші, сукні доповнені кишенями спереду, пряжками й плечовими текстильними ременями, утворюючи гібрид аксесуара й одягу та перетворюючи суто функціональні деталі на прикрасу.

Крім одягу, до колекції ввійшли перші моделі взуття Re-Nylon: з регенерованого нейлону створені оновлені варіанти чобіт і черевиків Monolith, низьких і високих кросівок. Також у ній представлені й аксесуари: головні убори, ремені й різні моделі сумок для чоловіків і жінок. Це і поясні сумки, і рюкзаки, і сумки через плече, і історична модель Re-Edition 2000 року, що підкреслює незмінно актуальний і непідвладний часу нейлон Prada. Всі аксесуари й предмети одягу прикрашені логотипом Prada Re-Nylon: знаковим трикутником логотипом Prada, перетвореним на закільцьовану стрілку — символ вічного оновлення та циклічного нескінченного життя Re-Nylon.

Вироби колекції Prada Re-Nylon повністю виготовлені з регенерованого нейлону, створеного внаслідок вторинного перероблення й очищення пластику, зібраного в океанах, з рибальських сіток і звалищ, а також відходів текстильних волокон з усього світу. За допомогою процесу деполімеризації, очищення, перетворення на нові полімери, а відтак у волокна цей матеріал може бути відновлений і перетворений на нову нейлонову матерію.

Розширення колекції Prada Re-Nylon уособлює тверду прихильність бренду принципам соціальної й екологічної відповідальності сьогодні й у майбутньому та привертає увагу громадськості до корпоративної мети сталого розвитку: перетворити весь первинний нейлон Prada на регенерований нейлон до кінця 2021 року. Він змінює не тільки методи виробництва, але й саме розуміння кінцевого продукту — заявляючи, що жоден продукт не є кінцевим у повному розумінні слова. Re-Nylon — це не ідея, а ціла ідеологія розкоші: розкоші, що відповідає принципам сталого розвитку, і справді відповідальна.

<b>Prada Re-Nylon</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.