До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Деталі дебюту бренду LITKOVSKAYA в Парижі

28 вересня в рамках офіційного розкладу паризького Тижня моди пройшла презентація українського бренду LITKOVSKAYA. Спеціально для Vogue UA дизайнер Ліля Літковська розповіла всі подробиці.

LITKOVSKAYA весна-літо 2018

Натхненням для роботи над колекцією послугували одночасно англійські прерафаеліти і Девід Лінч з його культовим серіалом "Твін Пікс". Прем'єра нового сезону серіалу, про яку всі так багато говорили в 2017-му, змусила Лілю задуматися про первісний образ Лори Палмер – той, який ми бачили в 1990-му. Про сцену, де Лора лежить, загорнута в целофан. Про те, як вона трансформується і видозмінюється на очах глядачів.

Реклама
LITKOVSKAYA весна-літо 2018

Постановкою презентації займався режисер Алан Бадоєв. Шоу проходило у дворі художньої галереї недалеко від Вандомської площі. З подачі Бадоєва, в центрі двору гостей чекав металевий стіл з моргу з власною Лорою Палмер – оголеною рудоволосої дівчиною, прикритою лише "обривками колекції": клаптями тканини, шовковою ниткою, в'янучими квітами, лекалами і цератою. Відразу за столом відкривалася вітрина в людський зріст, за склом якої стояли моделі – мовчазні свідки злочину проти Лори. "У цій інсталяції ми розкриваємо мотиви, які вплинули на натхнення дизайнера. Ми препаруємо нову колекцію Літковської "- каже Бадоєв. "Коли Ліля запропонувала мені зрежисирувати цю презентацію, я дуже зрадів і водночас зосередився. У цій справі я новачок, а перший показ в Парижі – це дуже відповідальна справа.

LITKOVSKAYA весна-літо 2018

Літковська це особлива філософія, в рамках якої вже сформований простір зі своїми символами і естетичними кодами – в постановці ми безумовно зверталися до них. Але перш за все я розглянув нову колекцію, щоб відчути її мотиви. Силуети і колір відразу відсилають до прерафаелітів, до образу Офелії – дівчини, яка тоне серед трав і квітів. А тканини (натуральні, оброблені під клейончасту текстуру) переносять нашу Офелію в більш сучасний простір. Так і з'явився наш персонаж Лори".

LITKOVSKAYA весна-літо 2018

Один день до презентації. Саме в цей термін команда бренду знайшла останнє і найнесподіваніше зі списку необхідного для шоу – операційний стіл. У його пошуках працівники бренду обдзвонили кілька приватних і муніципальних лікарень, приватних лікарів і навіть один морг. У підсумку, стіл з Лорою, котра лежала на ньому, став найбільш обговорюваною частиною презентації.

LITKOVSKAYA весна-літо 2018

Як і всі роботи LITKOVSKAYA, ця колекція побудована на протиріччях: жіночний силует тут поєднується з чоловічою костюмною смужкою, бавовна і льон сусідять з шовком і сіткою, ручна вишивка покриває перфоровану клейонку. Основа колекції – знакові для бренду пальта у всьому розмаїтті форм і матеріалів, а також сукні та брючні костюми.

LITKOVSKAYA весна-літо 2018
LITKOVSKAYA весна-літо 2018

<b>литковская париж</b>

Серед гостей презентації були Катя Мухіна, Ігор Андрєєв, Маша Попова, а також цілий український десант: Ася Мхітарян, Уляна Бойко, Олена Пащенко, Тетяна Богдан, дизайнери Юлія Паскаль, Світлана Бевза, Лілія Пустовіт, Ксенія Шнайдер, Іван Фролов, Руслан Багінський, а також Анна Мостова, Вікторія Семерей, Євгенія Скварська і багато інших.

Читайте також:

Французький зв'язковий: 5 головний речей в гардеробі парижанки

Взуття та аксесуари на показі Chloé весна-літо 2018

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.