До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Воля вибору: Louis Vuitton весна-літо 2021

Ніколя Жеск’єр і Louis Vuitton створили віртуальну реальність, на яку ми чекали весь сезон. Коли пандемія накрила світ і позбавила нас безлічі можливостей, модна індустрія спробувала запропонувати цифрові рішення для своєї аудиторії. Цього місяця ми подивилися незліченну кількість показів у запису й наживо, але в жодному з них не було інтерактивності.

Louis Vuitton весна-лето 2021Louis Vuitton весна-літо 2021

Шоу Louis Vuitton, що закриває Тиждень моди в Парижі, набагато підвищило ставки. Серед людей у нещодавно відремонтованому за сприяння LVMH універмазі La Samaritaine розмістили камери з оглядом у 360 градусів, які давали глядачам змогу вповні спостерігати за моделями, а також бачити своїх реальних сусідів на показі.

Реклама
Louis Vuitton весна-лето 2021Louis Vuitton весна-літо 2021

"Цей сезон дуже новий у всіх сенсах, — сказав Жеск’єр. — Умови, з якими ми стикаємося, змушують нас думати інакше. У такий спосіб ми прийшли до ідеї різних ступенів присутності". На додаток до камер з оглядом у 360 градусів, зелені екрани облямовували стіни, а в деяких місцях і підлоги La Samaritaine. Глядачі цієї трансляції бачили кадри з відомого фільму Віма Вендерса "Небо над Берліном".

Louis Vuitton весна-лето 2021Louis Vuitton весна-літо 2021

Крім силуетів у стилі 1980-х, які тривалий час були вихідною точкою для дизайнера, зв’язок між фільмом Вендерса й колекцією Жеск’єра засвідчували безстатеві ангели з крилами. "Цього сезону йшлося не про одну тему, йшлося про зону між жіночністю й мужністю, — пояснив він. — Ця зона вирізняється небінарними людьми, які почуваються вільними вдягатися так, як хочуть, і відповідно спонукають бути вільнішими всіх нас. Мені видалося цікавим дослідити, які речі представляють цей гардероб, що не є ані жіночим, ані чоловічим".

Louis Vuitton весна-лето 2021Louis Vuitton весна-літо 2021

Шоу почалося з образу, що поєднував футболку Vote та мішкуваті штани-чиноси зі складками, стягнені товстим поясом. Образ став символом колекції, яка здавалася більш спонтанною й готовою до вулиці, порівнюючи з іншими вишуканішими колекціями Жеск’єра для бренду. Комбінування плаща, мінісукні й кросівок мало крутий і реалістичний вигляд, так само як і поєднання із цим взуттям костюмів кольору хакі чи всипаних срібними лелітками.

Louis Vuitton весна-лето 2021Louis Vuitton весна-літо 2021

В умовах ізоляції багато хто запитував себе: "Як пандемія, яка змінила світ, вплине не тільки на шоу, а й на одяг?". Найпрогресивніші мислителі галузі, зокрема й Жеск'єр, об’єднуються навколо концепції безстатевого одягу. "Не знаю, як ситуація змінить моду і її сприйняття, — резюмував дизайнер. — Але гадаю, що є неабиякий прогрес у таких важливих питаннях, як інклюзивність". Можливо, це походить з того, що він говорив про вільність; це, безумовно, відчуття, якого ми прагнемо найбільше.

Переглянути всю колекцію Louis Vuitton весна-літо 2021.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.