До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Підсумки 2018: 6 головних колаборацій у світі моди

2018 рік порадував нас багатьма модними колабораціями: від Moschino і H&M до Грейс Коддінгтон і Louis Vuitton, а також дав можливість поглянути на давно знайомі бренди під іншим кутом. Vogue.ua підсумовує рік, що минає, та згадує п'ять найгучніших колаборацій у світі моди.

Колаборація Burberry і Vivienne Westwood
Moncler 1 Pierpaolo Piccioli

У лютому 2018 року бренд Moncler продемонстрував, що пуховики можуть бути витвором мистецтва. На Тижні моди в Мілані він представив проект під назвою Genius Group, в межах якого вісім дизайнерів представили свій погляд на куртки Moncler. Найбільш обговорюваною і ефектною стала колекція П'єрпаоло Піччоллі, креативного директора Valentino. Італієць узяв за основу фірмові силуети свого рідного бренду і з'єднав їх з естетикою Moncler. У результаті вдались елегантні кейпи, спідниці до підлоги і куртки, що нагадують болеро, і в яких хоч на червону доріжку виходити, що і зробив недавно актор Езра Міллер.

Реклама

<b>КоллаборацииВалентиноМонклер</b>

Moschino x H&M

Найбільш очікуваною колаборацією року для широкого кола модників стала співпраця шведського мас-маркет бренду H&M та італійського модного Будинку Moschino. В результаті цієї роботи представили капсулу, головними героями якої стали металізовані золоті штани, ультракороткі чорні косухи, жакет з принтом у вигляді компакт-дисків, топи, прикрашені камінням, світшоти з веселими принтами, зухвалі міні і велика кількість футуристичних комбінезонів. Буяння фарб і справжній вибух леліток, золота фурнітура та масивні прикраси, анімалістичні та іронічні принти – заполонили нову капсулу, яка за лічені дні була вже sold out.

<b>Moschino x H&M1</b>

Burberry x Vivienne Westwood

У грудні цього року предстаили колаборацію креативного директора Burberry, Рікардо Тіші, та ікони панк стилю Вів'єн Вествуд, в основі якої – спадщина двох легендарних британських брендів. У новій капсулі фірмова клітинка Burberry подружилася з зухвалими міні-спідницями, oversized-футболками, розписаними вручну дизайнером, а також туфлями на масивній підошві, родом з нульових, сорочками вільного крою і брюками із завищеною талією. Ідеї ​​речей у новій колекції взяті з архівів Vivienne Westwood і пропущені через призму естетики бренду Burberry. Навіть логотип в колаборації заспівав воєдино – чорним написано ім'я Burberry, а червоним Vivienne Westwood.

<b>колаб vw & Burberry</b>

Balenciaga x Crocs

Демна Гвасалія продовжує дивувати публіку незвичними рішеннями: створює must have товари з усього, до чого торкається рука дизайнера. Цього разу у приціл потрапив бренд Crocs, в колаборації з яким народилися кроги – простими словами крокси на підборах. Гостроносі гумові човники виконані у кольорі рожевої гумки Hubba Bubba і прикрашені різними маленькими фігурками: мультяжними героями, прапорами, логотипом Balenciaga і багатьма іншими значками. Це не перша співпраця з Crocs, раніше бренд випустив крокси на 10-сантиметровій підошві у рожевому, жовтому, фіолетовому і бронзовому кольорах, також прикрашені різними значками.

<b>Balenciaga x Crocs</b>

J.W. Anderson x Converse

Британський дизайнер Джонатан Андерсон у дуеті з брендом Converse випустили цього літа нову пару легендарної моделі Chuck Taylor All Star. Оновлені кеди з колекції Toy обзавелися лакованої шкірої, широкими "махровими" шнурками і напівпрозорою кольоровою підошвою. Головною фішкою капсульної пари став ефект "омбре" – градієнт від жовтого до яскраво-помаранчевого відтінку прикрасив кеди Chuck Taylor All Star. Цього разу до колаборації увійшли дві моделі: high і low, які ззовні нагадують різнокольорові дитячі цукерки.

<b>J.W. Anderson x Converse</b>

Грейс Коддінгтон х Louis Vuitton

Креативний директор Louis Vuіtton, Ніколя Жескьєр, і легендарний стиліст Грейс Коддінгтон випустили спільну капсульну колекцію, натхненням для якої послугувала спільна любов двох талантів до домашніх тварин. Центральну позицію в новій колекції зайняли перські коти Грейс і улюблена собака Ніколя. Зображення, змальовані з реальних вихованців стиліста і дизайнера, зайняли своє почесне місце на шовкових піжамах, сорочках, кардиганах, сумках, гаманцях і дрібних шкіряних аксесуарах. Нова колекція вдалась забавною і отримала назву "Catogram".

<b>lv коты</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.