До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ідеальна подорож: спільна колекція Eres і Vita Kin

У лютому світ побачить першу колекцію Eres by Vita Kin. Про деталі колаборації розповіли арт-директор Eres Марі-Поль Міншеллі і дизайнер Віта Кін.

"Це неможливо вимовити – "вишиванка", – сміється Марі-Поль Міншеллі, креативний директор бренду Eres. Попри фонетичні труднощі, вона прихильниця Vyshyvanka by Vita Kin. У гардеробі Марі-Поль їх чотири: біла, темно-синя, зелена (в ній вона святкувала свій день народження на Корсиці цього року) і одна з капсульної колекції Eres by Vita Kin.

Реклама
Вишиванка з льону, Eres by Vita Kin

Для обох сторін це був перший досвід міжнародного співробітництва, яке зародилось на тлі взаємної симпатії. Марі-Поль побачила онлайн сукні Віти Кін, в березні 2017 року прийшла до її шоу-руму в Парижі, а вже влітку капсульну колекцію Eres by Vita Kin презентували байєрам. "Мені подобається налаштованість на подорожі, яка відчувається в сукнях Віти Кін. Етно-шик, вишивка, колір – все це близько Eres по духу", – пояснює Марі-Поль. Eres – улюблений бренд Кін. Її Instagram-сторінка рясніє курортними фото з різних кінців світу, де вона – в купальниках Eres. "Пляжна карта світу Eres", – резюмуємо зі співробітниками марки.

З пляжами у Eres особливі відносини. "Під бруківкою – пляж" (Sous les pavés, la plage), – на цю цитату тут реагують найактивніше. Фраза стала одним із слоганів травневих заворушень 1968 року в Парижі, коли студентський лівий берег боровся за свободу всього на світі. Вона стосується і Eres: марка з'явилася тоді ж, в травні 1968-го. Її творець Ірен Леру почала з того, що пофарбувала стіни у яскраві в бутіку білизни своїх батьків на площі Мадлен і ввела еволюційні заходи в рітейл. Налагодила випуск круїзних колекцій, дала клієнтам можливість купувати верх і низ купальника окремо, розширила лінію розмірів – від 38-го до 46-го. Ірен забрала з купальників корсетні вставки і почала експериментувати з лайкрою, щоб досягти скульптурного ефекту завдяки тканині, а не деталям з китового вусу. Результатом стала фірмова peau douce (у перекладі з французької – "ніжна шкіра") Eres – комбінація еластану та поліестеру. І, звичайно, яскравий колір – одна із сильних сторін марки.

У новому сезоні весна-літо 2018 відтінки відображають тему Dolce Vita – італійського Середземномор'я, спекотного узбережжя Амальфі та Портофіно. Вони стали основою капсульної колекції Віти Кін. Досягти точного кольору лляної тканини – один з технічних викликів роботи над колекцією. У всьому іншому – дизайнеру дали повну творчу свободу.

У колекції Eres by Vita Kin – п'ять моделей коротких і довгих суконь з льону у впізнаваному стилі, які з 2015 року стабільно ілюструють тренд New Bohemian в міжнародній пресі. Всі пошиті з льону (з цим матеріалом Eres працює вперше) в київському ательє дизайнера.

Модель "Регата" – це коротка та довга сукні з геометричними малюнками, що нагадують ацтекські орнаменти, узбецький ікат, український килим і морські сигнальні прапори. "Корсика" – дань улюбленому місцю відпочинку Марі-Поль: однотонна вишивка нагадує про українське шиття "білим по білому". Сицилія – ​​місце сили для Віти: дизайнер проводила тут літні канікули і працювала над колекцією; їй присвячена однойменна модель з квітами на рукавах. "Спеціально для цієї колекції я змінила фасон – плаття почали більше нагадувати каптан і одяг мавританців (їх вплив на культуру узбережжя можна побачити скрізь), – розповідає дизайнер. – В орнаментах я міксувала теми Середземномор'я і української етніки, і результат виглядає органічно. Судячи з мого досвіду вивчення традиційного одягу, народні орнаменти схожі в різних культурах світу".

Текст: Тетяна Соловей

Фото: Lea Nielsen

Стиль: Venya Brykalin

Модель: Cate Underwood (@starsystem & The Lions).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.