До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Назад у 1990-ті: колекція Balenciaga Pre-Fall 2022

Модний Дім Balenciaga представив колекцію Pre-Fall 2022, що являє собою "послання з минулого про те, що могло бути й чого ніколи не було". Колекція під назвою The Lost Tape ґрунтується на естетиці кінця 1990-х й оспівує дух ідей, що пронизували моду того періоду.

Balenciaga Pre-Fall 2022Balenciaga Pre-Fall 2022

У новій колекції Balenciaga Демна переводить фокус із моди 2000-х на моду середини й кінця 1990-х. Це був час до появи Інтернету, постгранжу, коли єдиним модним кольором вважали чорний, коли переважали деконструкція, мінімалізм, андеграунд.

Реклама
Balenciaga Pre-Fall 2022Balenciaga Pre-Fall 2022

Balenciaga Pre-Fall 2022 — це те, як Демна уявляє себе в ту аналогову епоху, але водночас колекція на 100% відповідає сучасному Balenciaga. "1990-ті — це десятиліття, коли я зрозумів, що люблю моду, — заявив дизайнер. — Тоді мода була менш вилизаною, більш брутальною й веселою. У той час не було фільтрів, відполірованої картинки та сподівань".

Balenciaga Pre-Fall 2022Balenciaga Pre-Fall 2022

Для втілення свого бачення креативний директор Balenciaga змішав історичні мотиви з новими силуетами. До колекції ввійшли парка у формі дзвіночка в поєднанні з дорожньою подушкою, тренчі з купальними халатами та трикомпонентний силует із джинсів з п’ятьма кишенями. У Pre-Fall 2022 Демна активно використовував метод деконструкції, наприклад, демонструючи пояси спідньої білизни з додаванням застібок у вигляді великих англійських булавок.

Balenciaga Pre-Fall 2022Balenciaga Pre-Fall 2022

Підхід дизайнера поширився й на лінію взуття, до якої входять балетки унісекс, високі чоботи до стегон у ковбойському стилі та черевики Falkon Boot. Серед яскравих аксесуарів колекції — сумка Lindsay, у якій класика Balenciaga поєднується з відсиланням до сумочки 1990-х з пряжкою, а також сумка Emo Bag з ременями та іншою фурнітурою. Колекція продукується з використанням 89,6% сертифікованих екологічно чистих тканин і вторинно переробленої шкіри.

Balenciaga Pre-Fall 2022Balenciaga Pre-Fall 2022

Balenciaga перебуває на злеті популярності серед модних брендів, але водночас випускає позачасові продукти для різних поколінь. У колекціях модного Дому безліч речей, щоб спокусити оригінальних модників 1990-х, а також завзятих шанувальників бренду покоління Z. Демна встановлює рівновагу між ідентичністю та інноваціями, пропонуючи щось для багатьох людей, а це невластиво високій моді.

Переглянути всю колекцію Balenciaga Pre-Fall 2022.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.