До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 фактів про колекцію Bevza осінь-зима 2018/2019

Український бренд Bevza вже другий сезон проводить свої покази в Нью-Йорку, але й про рідний Київ не забуває. У мультибрендовому магазині Corner пройшла презентація нової осінньо-зимової колекції марки, яка надихнула ідеєю постійної трансформації звичайних постулатів. Vogue.ua зібрав ключові факти про колекцію.

Faux-fur

Відмова від роботи з натуральним хутром – це сьогодні глобальний тренд, до якого також приєднався і бренд Bevza. Однак українські зими вимагають серйозного утеплення, тому Світлана Бевза придумала як з'єднати разом класичний пуховик і теплу шубу. У новій колекції вона показала дуті стьобані пальта, але розфарбовані під анімалістичний принт – вовка, леопарда, лисицю. Тільки при найближчому розгляді стає помітно, що це насправді.

Реклама

Натхненням для Бевзи тут стали відомі прихильниці хутра – Анна Вінтур, яку часто можна побачити в шубі з леопардовим забарвленням, а також головна героїня серіалу "Секс у великому місті" Керрі Бредшоу, яка любила гуляти по Нью-Йорку в об'ємній шубі і босоніжках. Крім хутряної фактури в колекції також обіграна і шкіра.

Сама Бевза розповідає: "Спорт сьогодні відіграє важливу роль в нашому житті і мені хотілося його поєднати з мінімалістичною і елегантною естетикою Bevza, тому ми взяли таку утилітарну річ як пуховик і дали їй нове життя".

<b>BevzaFurDetails</b>

Маскулінність

Не обійшлося в новій колекції і без запозичень з чоловічого гардероба. На цей раз Бевза скористалася невеликими деталями на зразок манжетів сорочок і вузлів краваток. Останні вона використовувала як декоративний елемент на жакетах, блузах і пальтах, а строгі манжети з'єднала, наприклад, з напівпрозорими брюками.

Ручна робота

Велика кількість ручної роботи – це те, що відрізняє багатьох українських дизайнерів і привертає до них увагу міжнародних байєрів. Поки одні працюють з вишивкою або об'ємним декором, Світлана Бевза експериментує з гумкою. Так, на створення сукні з білої еко-шкіри, верхня частина якої прошита десятками гумок, у майстрів Bevza пішло чотири дні.

Маленька біла сукня

Маленька біла сукня – візитна картка Bevza. У цьому сезоні вона зшите з тонкої вовни і додатково прикрашена зовнішніми швами. Між собою в Bevza її називають "сукнею Фіони" – на честь персонажа мультфільму "Шрек", яка носила вбрання з подібною формою декольте.

Привіт з 1980-х

Не обійшлося в колекції і без відгомонів моди 1980-х, з якою Бевза експериментує вже останні кілька сезонів. Однак якщо в минулі рази вона представляла свою версію суконь і верхнього одягу того часу, то зараз працювала лише з аксесуарами – туфлі на стійких невисоких підборах і з квадратними носками привертали увагу гостей як своєю формою, так і яскравим забарвленням.

<b>BevzaShoesReSee</b>

Увага на пояс

Спорт в колекції Bevza виражений не тільки в пуховиках, але і в поясних сумках. Але зроблені вони тут з благородного сатину і на званій вечері будуть точно виглядати доречно. Тим паче, що деякі тренчі і пальта дизайнерка доповнила непомітними прорізами на спині, щоб таку сумку можна було без проблем одягнути на верхній одяг.

Повні повітря

Ще однією важливою частиною колекції став вечірній блок – об'ємні сукні до підлоги нагадують про ампірний стиль, який був популярний на початку XIX століття за часів правління Наполеона. Завищена талія, відкриті плечі і летучі тканини роблять ці сукні невагомими. У Bevza розповідають, що особливу зацікавленість у байєров викликала саме чорна модель.

Фото: Юрій Яцкулич

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.