До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 обіцянок самій собі: посадити сад

Vogue.ua спільно з маркою Intimissimi і модною ілюстраторкою Mademoiselle Jolie продовжує проєкт #MyIntimateMood. Новий сезон ми назвали "П'ять обіцянок самій собі" і в кожному матеріалі будемо нагадувати собі і вам, що найважливіші обіцянки в житті – не ті, які ми даємо іншим людям. А ті, які ми даємо собі.

ЗАВАНТАЖИТИ #MyIntimateMood
Обіцянка №2: створити свій сад

У самому центрі Парижа, на вулиці Фобур Сент-Оноре, є будинок під номером 24. Старовинний османівський особняк, звичайнісінький на вигляд. Але зверху, на даху, – сад. Його посадили за задумом парфумера Жан-Клода Еллена, який потім створив аромат Un Jardin Sur Le Toit – "Сад на даху". Якщо дивитися на Париж з висоти, то можна побачити, що серед сірих дахів трапляються ті, що приховані, наче мозаїчним покривалом, зеленою травою, підстриженими кущами, невисокими деревами та чагарниками квітів.

Реклама

Мода озеленювати публічні простори з'явилася не так давно, але захопила розуми і серця. Улюблений недільний чекін модних дівчат – оранжереї і розплідники рослин, де всі зі знанням справи вибирають монстери і заміокулькаси, фаленопсіси і гортензії, оливкові дерева-бонсай і араукарії.

Якщо посадити насіння базиліка і стежити за тим, як воно проростає з чорної землі, можна відчути себе творцем і центром світобудови. Ось ще земля була гладкою, ось прокинулися перші паростки, ось вони випустили два листочки, які вже пахнуть та викликають флешбек: Італія, лляна скатертина, синє небо, салат "Капрезе" і шалене щастя.

Можна посадити кісточку авокадо – і з подивом спостерігати, як вона потроху перетворюється в деревце. Можна притягнути додому пишний кущ хризантем у горщику – і всю осінь насолоджуватися їхнім гіркуватим ароматом і пишним цвітінням. Можна скуповувати у бабусь квіти – і обставити весь дім вазами, в яких стоять чорнобривці, жоржини і айстри. Можна знайти круглий підніс, виставити на нього багато маленьких скляних пляшок, склянок і ваз – і в кожну ставити по одній-дві квітки. Зрештою, можна купити ялинку, яка до Нового року підросте – і прикрасить будинок. Можна облаштувати на балконі зелені джунглі – з горщиками квітів, що звисатимуть ліанами і гірляндами з лампочок Едісона. Поставити свічки або ліхтарики – і отримати хюґе в ідеальному вираженні.

Захоплення квітами перестало бути екзотичним хобі. Люди з пристрастю виносять квіткові крамниці, вибирають рослини, аби за допомогою них створити зелені джунглі в центрі джунглів кам'яних. Можливо, це шанс заземлитися і побудувати свій власний простір, де є місце не лише для ґаджетів, а й живої природи. Квіти сьогодні всюди: і в респектабельних готелях, і в гіпстерських кафе, і в офісах, і в будинках. І на піжамах Intimissimi.

<b>интимиссими 2</b>

Осіння резолюція №2: посадити власний садочок. І, звичайно, насолоджуватися життям.

Придбати білизну Intimissimi можна у фірмових магазинах бренду в Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі та Херсоні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.