До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хореограф Вейн Макгрегор представить в Україні сенсаційний балет

29 і 30 березня культовий британський хореограф Вейн Макгрегор представить у Києві "Автобіографію" – одну з найкращих його постановок.

Протягом 25 років творчої кар'єри британський хореограф і режисер Вейн Макгрегор за допомогою хореографії досліджує життя і можливості просторового руху. Вважають, що саме він у ХХ столітті змінив вигляд сучасного танцю.

Реклама

2006 року він став запрошеним хореографом-резидентом королівського балету "Ковент-Гарден" і першим адептом стилю контемпорарі. Макгрегор ставить хореографію для провідних балетних труп світу: Паризької опери, NDT, NYCB, Ла Скали, Великого Театру. Він експериментує зі сплетінням жанрів і дослідженням нових територій – від постановок для драматичного театру, опери і кіно ("Гаррі Поттер і келих вогню", "Фантастичні звірі і де їх шукати", "Легенда про Тарзана") до відеокліпів (Radiohead, Thom Yorke, The Chemical Brothers) і тижнів мод. 2011 року Макгрегор став кавалером Ордену Британської імперії за заслуги в царині танцю.

2017 року в напрацюваннях танцюриста з'явився балетний спектакль під назвою "Автобіографія" – абстрактне міркування про життя і творчість за межами часу. В центрі уваги хореографа – тіло, яке виступає архівом, створеним з хореографічних портретів, міцно пов'язаних науковим розшифруванням власного геному автора-постановника.

Головна особливість балету "Автобіографія" полягає в тому, що він постійно оновлюється; порядок танцювальних номерів алгоритмічно зібраний з 23-х хореографічних епізодів, які по-різному розкриваються на кожній виставі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.