До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про театральний фестиваль "Сім" в UNIT.City

З 7 по 13 червня в UNIT.City пройде масштабний театральний open-air "Сім". На фестивалі покажуть сім вистав від українських театрів — від академічних до експериментальних і відверто провокаційних. Організатори кажуть: всі вистави об’єднані темою пошуку відповідей на актуальні для сучасної людини питання — самореалізація, життя в миті, гармонія у стосунках з іншими людьми, а також пошук власного місця у світі.

Розповідаємо докладніше про спектаклі, що беруть участь у фестивалі:

Реклама
"Лавр", Майстерня Олени Лазович

7 червня

Виставу поставлено за знаменитим романом "Лавр" Євгенія Водолазкіна 2012 року, який розповідає історію про травника, що зцілює людей. "Це історії не просто про шляхи святого лікаря в середньовіччі, це історія про шлях кожного з нас. До самого себе. Через випробування, розставання, відстані, втрату, служіння, віру й багато чого іншого".

"Механічний апельсин", Дикий театр

8 червня

"Механічний апельсин" — нова вистава Дикого театру, створена за мотивами всесвітньо відомого роману Ентоні Берджеса, який 1971 року увічнив Стенлі Кубрик своїм знаменитим фільмом. Спектакль ми побачимо в постанові дуже яскравого українського режисера Максима Голенка.

"Ніколи не дзвони мені, кохана", Чорний квадрат

9 червня

Театр "Чорний квадрат" славиться своїми відвертими спектаклями — і цей не виняток. Ця постанова порушує питання про те, як виникає кохання і як його зберегти, і автори обіцяють, що в спектаклі буде багато одкровень.

"Білка, яка прожила 100 років", театр "Золоті ворота"

10 червня

Головна героїня цієї вистави дуже любила спостерігати за білками в парку в центрі Стокгольма. Все XX століття вона вчилася любити й відпускати тих, кого полюбила, вчилася приймати себе й оточення. Хтось сприймав її, а хтось просто не помічав, що вона існує. Її життя здається маленьким і незначним у масштабі подій цілого століття, але хіба так буває, щоб чиєсь життя було неважливим? Цей спектакль — сентиментальна, затишна, весела та зворушлива історія тривалістю в 100 років. У головній і єдиній ролі — неймовірна актриса Віталіна Біблів.

"Сім розгніваних джентельменів", театр "Актор"

11 червня

Автори називають цю виставу антифеміністичною комедією. За сюжетом, у нареченого з незрозумілих причин зривається весілля, і всі гості вирушають на пошуки справедливості...

"Усі найкращі речі", Театр драми і комедії на лівому березі

12 червня

Одна з найяскравіших постанов театру на лівому березі. В основі вистави — п’єса "Every brilliant thing" сучасного англійського драматурга й режисера Дункана Макміллана. Він створював її разом зі своїм товаришем, британським коміком Джоном Донаг’ю, і розробив цей текст у звичному для себе жанрі стендапу, що мало величезний успіх.

У постанові одного з найвидатніших режисерів сучасної України Тамари Трунової цей сюжет перетворюється на зворушливу, динамічну й комічну історію. Зі сцени її розповідає видатна актриса Олеся Жураковська.

"Швейк", театр Франка

13 червня

Вистава "Швейк" — вільна інтерпретація знаменитого роману Ярослава Гашека "Пригоди бравого вояка Швейка". Багато в чому вона стала можливою завдяки двом акторам: Богданові Бенюку та Анатолію Хостікоєву. Саме їхній багаторічний творчий тандем надихнув на створення вистави про чоловічу дружбу, доброту й людяність. "Швейк" — одна з найпопулярніших вистав театру.

Докладніше про фестиваль читайте за посиланням

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.