До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Афіша: найкращі виставки та вистави на вихідні

Морозну київську погоду компенсує відмінна культурна програма. У планах на найближчий вікенд: американський балет Stardust на музику Девіда Боуї, виставка українських авангардистів і нещадна драма "Фаворитка" Йоргоса Лантімоса.

"Вибір. Документальний театр"

У Театрі імені І.Франка, 23 і 24 листопада

Реклама

На фестивалі "Вибір" в Театрі імені І. Франка покажуть найкращі документальні постановки незалежних європейських театрів: українського центру "Текст", російського "Teatr.Doc" і "Interrobang" з Німеччини. Об'єднує їх усіх інтерес до документального театру, незалежність і злободенність. Найактуальнішу і хворобливу роботу покаже, мабуть, московський Teatr.Doc. Опозиційний театр, створений легендарними режисерами і драматургами Михайлом Угаровим і Оленою Греміною, представить спектакль "Коли ми прийшли до влади" – про утопічне майбутнє, де всім керує громадянське суспільство, а не тоталітарна сила. Тим часом німецький театр "Interrobang" знаменитий своїми сміливими перформативними постановками: їх спектакль – роздуми на тему життя в епоху "кульгавої" демократії.

"Вечір Володимира Малахова"

У Національній опері, 24 листопада

Великий гала-вечір в Києві проведе Володимир Малахов – український танцівник з міжнародним ім'ям, в минулому керівник балетної трупи Берлінської опери. З легкої руки Малахова до Києва їдуть танцівники з усього світу, від Японії до Хорватії. Вийде на сцену і сам Малахов – разом з японською балериною і хореографом Емі Харіямою вони представлять мініатюру "Вмираючий лебідь" на музику Сен-Санса. Також серед солістів артисти Паризької опери, Алессіо Карбоне і Летиція Пужоль, українська прима Олена Філіп'єва та прем'єр Микита Сухоруков. В цей же вечір в Києві вперше покажуть роботи японського хореографа Тору Шімазакі, який у свій час робив постановки для "Cirque du Soleil". В Україну він привезе дві вистави: "For James" – легкий і грайливий балет на музику Бетховена, і "In the blink of an eye" на музику Radiohead і Тома Вейтса.

Фестиваль британського кіно

У кінотеатрі "Київ", з 22 до 28 листопада

У Києві, а потім і в інших містах України ексклюзивно і допрем'єрно показують найкращі нові англійські фільми, в тому числі і довгоочікувану "Фаворитку" – фільм одного з найяскравіших режисерів сучасності, володаря призу Каннського кінофестивалю, грека Йоргоса Лантімоса. В український прокат "Фаворитка" вийде тільки в січні. Також в програмі: "Я не відьма", дебют молодого британського режисера Рунгано Ніоні, який був номінований в Каннах на "Золоту камеру"; феміністська драма "Колетт" з Кірою Найтлі, драма "Звір", що отримала вісім номінацій на British Independent Film Awards, і фільм "На висоті", де історію про космос розігрують Роберт Паттінсон, Жульєт Бінош і Міа Гот.

Балет Stardust

У Жовтневому палаці, 25 листопада

Балет-присвяту Девіду Боуї цієї весни в Нью-Йорку поставив Дуайт Роден – американський танцівник і хореограф, в минулому учасник трупи Cirque du Soleil. Тоді ж постановка отримала приз "Вибір критиків" газети The New York Times – за те, як органічно Роден об'єднав на сцені дев'ять пісень Боуї (в тому числі Changes, Rock 'n' Roll Suicide, Heroes і Space Oddity) і сучасний танець. Роботу над мюзиклом він почав в січні 2016 року – відразу після смерті Девіда. "Мій меседж глядачам цього балету дуже простий: Боуї живе в кожному з нас", – пояснює хореограф. Ключова партія в Stardust – у Дезмонда Річардсона, танцюриста, який працював з Принцом, Майклом Джексоном, Мадонною і знімався в мюзиклі "Чикаго".

Аукціон і виставка Underground Contemporary
"Ескіз до мозаїки", Алла Горська

В аукціонному домі "Золотое Сечение", з 21 до 27 листопада

Останній тиждень листопада в аукціонному домі "Золотое сечение" можна побачити роботи найцікавіших українських художників-авангардистів, а 27 листопада – побувати на аукціоні UNDERGROUND CONTEMPORARY. Серед знакових робіт виставки та аукціону – "Ескіз до мозаїки" Алли Горської, робота "На базарі" Віктора Зарецького, "Боротьба" Бориса Плаксія, "Я і Ернст" Валентина Хруща, а також роботи сучасних художників: Анатолія Криволапа, Олександра Ройтбурда, Іллі Чичкана, Павла Макова, Артема Волокітіна. Михайло Василенко, співвласник аукціонного дому "Золотое сечение", називає ці роботи "великими і маленькими шедеврами українського мистецтва".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.