До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 вистав про кохання, які можна подивитися в Києві

Про те, якою різною буває любов — самовідданою і пристрасною, нерозділеною і жорстокою, сліпою або відданою — пишуть книги, знімають кіно і ставлять вистави. Напередодні Дня всіх закоханих ми вибрали п’ять прекрасних вистав про різну любов, які можна подивитися в київських театрах.

"Близькість"

12 лютого в Театрі на Лівому березі

Реклама

Письменник Дан закоханий у стриптизерку Алісу, хоча не проти закрутити роман з фотографкою Ганною. Водночас зворушливий "мачо" Ларрі стає бойфрендом Ганни, однак зустрічається і з Алісою. І ніхто з них не здатний розібратися у своїх почуттях та остаточно визначитися, з ким він хоче залишитися. Якщо ви дивилися фільм "Близькість" з Наталі Портман, Джудом Лоу, Джулією Робертс і Клайвом Овеном, то цей сюжет напевно вам знайомий. Популярну п’єсу Патріка Марбера про любовний чотирикутник на театральній сцені втілила режисерка Тамара Трунова, одна з найяскравіших українських героїнь в українському театрі. Відверта історія про сучасні стосунки (і про кохання, звісно) — ось про що ця вистава.

STEREO

13 і 14 лютого на стадіоні "Спартак"

Постанова, мабуть, найнезвичайнішого київського театру — uzahvati. Вистави uzahvati проходять не в театральному залі, а на стадіонах, у торгових центрах і просто на вулиці. Їхня мета — подарувати новий емоційний досвід глядачеві, який у процесі на 100 відсотків залучається в дію. Stereo — вистава не про кохання, а про стосунки чоловіка й жінки, в яких є місце дуже різним почуттям. Придбавши квиток, будьте готові до незвичайного досвіду: разом зі своєю парою ви приходите на стадіон, де впродовж 60 хвилин вам пропонують по-новому поглянути на стосунки й себе в них, прислухаючись до голосу в навушниках і виконуючи певні дії. Команда uzahvati розповідає, що драматургія STEREO ґрунтується на 35 інтерв’ю реальних пар, які відкрили секрети своїх стосунків.

"ІН∙ШІ"

12 лютого в театрі "Золоті ворота"

Щодня ми чуємо й бачимо багато історій з життя різних людей, одні проходять повз нас, інші залишаються з нами. Щодня ми бачимо ІНШИХ і не знаємо, чи є серед нас місце для них? "ІН∙ШІ" — найнезвичайніший спектакль у нашій добірці: у театрі його називають "сторітелінг-концертом". Проєкт створений у межах лабораторії театру і являє собою перформанс про ідентифікацію кожної людини, пошук себе і свого місця у світі — і, звісно, про кохання. Над виставою працювала режисерка з Литви Андра Каваліускайте.

"Ромео і Джульєтта"

13 лютого в Національній опері

"Ромео і Джульєтта" — один з найбільших балетів не тільки Сергія Прокоф’єва, а й узагалі в історії XX століття, і якщо ви почули цьому музику одного разу, то навряд чи забудете. Прокоф’єв написав музику до трагедії Шекспіра в 1935—1936 роках, і вважається, що після всіх спроб створити балет "Ромео і Джульєтта" саме Прокоф’єву вдалося передати драматизм, закладений драматургом. 12 лютого на сцені Національної опери партії Ромео і Джульєтти виконають одна з найяскравіших і найхарактерніших артистів театру, солістка Юлія Москаленко і соліст Владислав Ромащенко. Ті, хто в останні місяці спостерігав за Юлією Москаленко в "Лебединому озері" і "Вечорах на хуторі біля Диканьки", напевне не відмовлять собі в насолоді побачити балерину в трагічній партії.

Кармен.TV

13 лютого

Театр "Київ Модерн-балет" славиться яскравими, дотепними сучасними постановами. Кармен у цій виставі — героїня телефільму, в якому все йде своїм звичаєм: яскрава жіноча бійка, перше вбивство, арешт, Кармен вибирає Хозе для власного порятунку, спокуса, втеча, передбачення смерті, поява зіркового суперника, шалені ревнощі. У 2006 році вистава Раду Поклітару здобула відразу дві театральні премії "Київська пектораль".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.