Смачний піст: апетитні тренди вегетаріанства

24 лютого 2018

Організація PETA, яка бореться за права тварин, регулярно публікує у себе на сайті основні тренди вегетаріанства. Деякі ідеї можуть взяти на озброєння не лише вегетаріанці, але й ті, хто дотримуються посту.

Норі

Сушені та спресовані в листи червоні водорості - нові улюбленці в світі здорового харчування. Знайомі нам з японської кухні, вони все впевненіше завойовують місце в вегетаріанському меню: за допомогою норі готуються овочеві роли, а подрібнені листи додають у салати і супи. Норі корисні, оскільки містять клітковину, антиоксиданти і йод.

Вегетарианские роллы
Овочі-фрі

Альтернатива картоплі-фрі - цукіні-фрі, банани-фрі і навіть печериці-фрі. Словом, все, на що вистачить фантазії і апетиту. Овочі-фрі готуються легко і швидко. Якщо нарізати моркву вздовж, заправити її маслом, сіллю, тертим пармезаном і сушеним часником, а потім викласти на деко і запекти 15-20 хв. при 200 ⁰C, то вийде морквина-фрі. В якості соусу можна використовувати несолодкий йогурт, змішаний з лимонним соком, сіллю і перцем.

Морковка-фри
Веганський пармезан

Так називають харчові дріжджі, які за смаком нагадують сир пармезан. Вони продаються у вигляді порошку або пластівців і не мають стосунку до хлібопекарських. Вегани широко використовують соус на основі харчових дріжджів для надання сирного смаку піці, омлету, пасті, супам.

Паста под соусом из пищевых дрожжей
Ферментовані продукти

Вони не модні, але дуже добре доповнюють вегетаріанське і пісне меню квашена капуста і малосольні огірки. Вони мають кислуватий присмак і корисні: поліпшують стан шлунково-кишкового тракту. До ферментованих також відносяться кисломолочні продукти.

Квашенная капуста
Зудлс

Кумедна назва zoodles походить від «zucchini noodles», що означає «цукіні локшина». Овочі, нарізані за допомогою овочерізки, використовуються в салатах або як здорова альтернатива спагетті. Зудлс можна робити з цукіні, спаржі, буряку, моркви, картоплі та інших овочів.

Зудлс
Вівсянка в банці

Легка у виконанні вівсянка під йогуртом з фруктами, горіхами і насінням - настільки смачна, що ось уже який рік не здає позицій улюбленої страви прихильників здорового меню.

Овсянка с йогуртом, миндальным молоком, замороженной малиной и семенами чиа

Читайте також:

Что нужно знать о современной австралийской гастрономии

Все будет барбекю: 5 главных фуд-трендов года

здорове харчування ·

Ще в розділі Ресторани

Популярне