До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спогади про майбутнє: де жити і що подивитися в ОАЕ

Об'єднані Арабські Емірати – країна-феномен. Сюди варто приїхати, щоб зрозуміти, який вигляд має щасливе майбутнє людства. А отже, якщо прожити тут навіть кілька днів, найдорожчим сувеніром кожного гостя будуть цілком реальні спогади про майбутнє. Своїми враженнями ділиться Олена Романенко.

Панорамний вид на Дубай

Тутешні міста ідеальні. Це міста-свята, гедоністи, феєрверки. Ще б пак – над їх концепціями працювали найкращі архітектурні уми планети, і робили це явно із задоволенням. Чому? Тому, що політ фантазії тут не обмежений критеріями. Найбільш футуристичні ідеї втілюють в життя швидко і якісно. Головне – мислити масштабно: потрібен острів – насиплять, знадобиться затока – вириють. Такими сміливими ідеями і архітектурними ходами не можуть похвалитися ні Нью-Йорк, ні Токіо, ні Сеул. Плюс до всього – грамотні дорожні розв'язки, правильне співвідношення житлових і адміністративних кварталів, відмінне освітлення і нереальні темпи будівництва. ОАЕ – країна, в якій наполегливо, грамотно і методично пустелю перетворюють в сад. І у них чудово вдається. Багато з цим погодяться: недарма в двохмільйонний Дубай щороку приїжджають відпочивати 15 мільйонів туристів. До дарованих природою 360 сонячних днів на рік і літа цілий рік, до чудових піщаних пляжів (а пляжі тут всі піщані – тільки залежно від місця пісок може бути і цукрово-білим, і рожевим), прозорого теплого моря і коралових рифів дбайливі господарі додали зелень – природою, на жаль, не передбачену. Щороку країна витрачає на озеленення 2 мільярди доларів. Так і стається, що за туристичною привабливістю Емірати сьогодні займають третє місце у світі, а з безпеки проживання і відпочинку – перше. Що стосується рівня сервісу і комфорту тутешніх готелів, про це розмова особлива.

Реклама

Вирішуючи, де зупинитися під час свого приїзду, я вибирала між готелями мережі Rixos.

Rixos The Palm Dubai – це курорт класу люкс, відкритий у березні 2012 року на знаменитому острові Palm Jumeirah (тому самому творінні людських рук, яке видно з космосу). При цьому, курорт Rixos The Palm Dubai всього за 45 хвилин їзди від міжнародного аеропорту Дубай. З усіх 230 номерів готелю відкривається вид на блакитні води Перської затоки, стоянку білосніжних яхт і футуристичні міські пейзажі.

Rixos The Palm Dubai

Це єдиний в Дубаї готель, що пропонує гостям різноманітні концепції харчування: сніданки, напівпансіон і "ультра все включено". 11 ресторанів і барів готові нескінченно обдаровувати гостей новими гастрономічними враженнями, SPA-салон пропонує широку програму фізичного і психологічного релаксу, два конференц-зали ідеальні для проведення конференцій і семінарів, а міжнародний сертифікований центр підводного плавання вабить можливістю нових вражень і справжніх пригод. Rixos The Palm Dubai користується величезним успіхом у цінителів відокремленого і максимально комфортного сімейного відпочинку.

<b>RIXOS_PALM</b>

Готель Rixos Saadiyat Island, розташований в Абу-Дабі, – це перший повно- масштабний курортний готель в Еміратах. Новенький, побудований 2018 року, він розміщений на незайманому пляжі острова Саадіят, на території, природного заповідника, що перебуває під охороною держави. Острів Саадіят – унікальне місце з чистим прозорим морем, білосніжним піском і природними насадженнями на пляжі, де гніздяться рідкісні черепахи. У той же час всього півгодини їзди від готелю – головні визначні пам'ятки столиці ОАЕ: всесвітньо відомий музей "Лувр Абу-Дабі", мечеть Шейха Зайда і парк Ferrari World.
366 номерів і 12 вілл готелю вражають уяву розкішшю і бездоганним стилем: мармурова підлога, блискучі люстри, яскраві ванні кімнати – прекрасне місце, щоб прожити кілька незабутніх днів. Цей готель відмінний для вимогливих клієнтів, для сімей з дітьми і для цінителів справжньої розкоші.

<b>RIXOS_ABUDABI</b>

Ще один готель мережі Rixos, на якому я, в підсумку, і зупинила свій вибір, – Rixos Premium Dubai. Це абсолютно новий, відкритий у травні 2017 року, урбаністичний курорт, який працює за системою ultra all inclusive. Готель розташований в престижному районі міста поблизу великих торгових центрів Dubai Marina Mall, Mall of the Emirates і відомого променаду The Walk з безліччю популярних барів і ресторанів.

Rixos Premium Dubai

Модний фешенебельний готель налічує 414 елегантних номерів і сьютів. Номери площею від 32 до 150 кв. м. з французькими величезними вікнами, що відкривають панораму міста, лагуну Перської затоки або пейзаж, центром якого є найбільше колесо огляду планети. Ультрасучасний фітнес-центр з послугами особистого тренера для кожного гостя, 9 ресторанів і барів, що пропонують кухню на будь-який смак, модний в місті нічний клуб і відмінний бар, – забезпечують готелю величезний успіх у молоді, цінителів яскравих вечірок і тих, кому важливо перебувати в центрі подій. Персонал Rixos Premium Dubai працює під девізом "Ніяких шаблонів і обмежень". Тут готові втілити в життя навіть найбільш незвичайні побажання гостей.

<b>RIxos_PREMIUM</b>

Важливо відзначити, що готелі мережі Rixos дуже цінують свою найактивнішу аудиторію – російськомовних туристів, і практично весь персонал готелів Rixos розмовляє російською. Ще одна важлива особливість – всі готелі мережі Rixos, в Дубаї або Абу-Дабі, зручно розташовані щодо головних визначних пам'яток в своїх містах.

У тому ж Дубаї сконцентроване все най-най, і тут ніколи не буває нудно. Наприклад, хмарочос "Бурдж-Халіфа", який з 2010 року утримує звання найвищої будівлі планети, – це не тільки місце, де розташовані офіси, квартири та торговельні центри: тут також є сади і повноцінні бульвари. На 122-му поверсі хмарочоса розташований ресторан "Атмосфера" на 80 місць. Це найбільший висотний ресторан планети. А на 148-му поверсі – вражаючий оглядовий майданчик.

Хмарочос "Бурдж-Халіфа"

Біля підніжжя вежі розташоване ще одне чудо, зроблене людиною: найпотужніший в світі фонтан, здатний викидати струмені на висоту 100 (!) метрів. З шостої вечора щопівгодини фонтан починає неповторний танець під переливи класичних або національних арабських мелодій. Чарівне видовище. Танцюючий фонтан також дарує глядачам ніжну прохолоду, тому тут завжди людно.

Фонтан Дубай

До речі, про прохолоду: в Дубаї є власний гірськолижний курорт Ski Dubai – як і годиться зимовому курорту: зі снігом, гірськолижними трасами, гірками для катання на санках, зоною для сноуборда і фрірайду. На території комплексу навіть крижана фортеця є. Температурою нижче нуля нас, звичайно, не здивуєш, але заглянути Ski Dubai все ж варто – хоча б для того, щоб зіграти в футбол з ... пінгвінами.

Велика мечеть шейха Зайда в Абу-Дабі

Для тих, хто вибере відпочинок в Абу-Дабі, є окремі сюрпризи: Велика мечеть шейха Зайда і власний Лувр, про який хочеться розповісти окремо. Його можна сміливо назвати найсучаснішим і найдосконалішим музеєм на планеті. Спроектована французьким архітектором Жаном Нувелем споруда здається абсолютно інопланетною. Своїм творінням архітектор говорив про естетику дива. Загальна площа Лувра Абу-Дабі – 24 тис. кв. м. Архітектурне диво включає в себе безліч водних каналів, які об'єднують музей з морем, і величезний купол діаметром 180 метрів з 7850 отворами, що створюють ефект сонячного дощу.

Лувр Абу-Дабі

Експозиція музею – до пари: "Лувр" – це не просто запозичена назва. У музею договір з паризьким Лувром та іншими французькими музеями на 30 років: французи надають в оренду експонати, консультують і дають право використовувати бренд. Леонардо да Вінчі, Поль Гоген, Ежен Делакруа, Моне, Матісс, Дега, Ван Гог, Енді Ворхол – втім, краще один раз побачити. Захопитися – і, як бонус, назавжди зберегти спогад про майбутнє.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.