До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чарівна гора: курорт Schweizerhof у Швейцарських Альпах

Шлях з Женеви в містечко Церматт тягнеться вздовж Леманського озера – гори за вікном залізничного вагона продовжує безтурботна водна гладь. На станції Вісп потрібно пересісти в мініатюрний склад – вагончики, ніби запозичені з фільмів Веса Андерсона, що тягнуться вгору по серпантину. Дорогою відкриваються захопливі види на ущелини і струмки неймовірного відтінку подарункових коробок Tiffany.

Готель Schweizerhof французький готельєр Мішель Ребьє придбав 2018 року та замислив амбітний проєкт – зробити з сонного європейського курорту модне місце для зимового відпочинку. У колекції Michel Reybier Hospitality оновлений Schweizerhof працює як "сестра" женевського спа-курорту La Réserve – гості часто рухаються з одного готелю в інший. До речі, робити це найзручніше за допомогою сервісу Швейцарської системи подорожей (Swiss Travel Pass). А добиратися до Женеви – місцевими авіалініями SWISS.

Реклама

Церматт розміщений біля трикутної вершини Маттерхорн (4500 м) у швейцарському кантоні Вале. Тут немає автотранспорту – тільки малогабаритні електромобілі, які перевозять гостей від залізничної станції до готелів і назад. До найближчого підйомника з Schweizerhof можна дістатися пішки. Тут починається наявність розгалуженої мережі канатної дороги, що оперізує гори. Щоб розібратися в складній системі підйомників, знадобиться допомога місцевих, але переміщення на них перетворюється на атракціон не менш захопливий за катання на гірськолижних трасах. Обов'язковий до відвідування пункт – оглядовий майданчик на вершині відрога Горнерграт. Сюди лижників з Церматта доставляє перша в Європі система зубчастої залізниці.

За реновацію Schweizerhof відповідало паризьке архітектурне бюро Крістіана Гавуалля. Під одним дахом розмістили 95 номерів різних рівнів комфорту, три ресторани, бар, критий басейн і спа-центр, в якому використовують засоби з косметичної лінії Nescens. Новий дизайн чотиризіркового курорту обігрує естетику класичного альпійського шале і виконаний за золотим стандартом колекції Мішеля Ребьє. У просторому лобі з обробкою з натурального дуба розмістився камін і книжкові шафи, а на стінах розвішані іронічні опудала тварин – одне з них виявляється задньою частиною лисиці. Увага до деталей – у всьому: кожен номер оснащений звуковою системою Marshall, кавоваркою Nespresso і "космічним" феном Dyson.

Вечорами пожильці Schweizerhof збираються в барі на аперитив, а тоді вирушають вечеряти в один з ресторанів – на космополітичну "кухню" готелю або в орієнталістський La Muña. Під керівництвом шефа Еммануеля Орклуа там готують запаморочливе севіче з червоним тунцем, яке подають з вином і шампанським з особистої виноробні Ребьє. Естетське меню La Muña за мотивами азіатської і перуанської кухонь здається щадною і дуже гуманною альтернативою сирного фондю і раклетів – за традиційними швейцарськими стравами за бажання можна вирушити в ресторан Cheese Factory, який також входить у комплекс Schweizerhof.

Підйом на найвищий оглядовий майданчик в околицях Церматта здійснюється в великих закритих кабінах з підігрівом і нагадує вихід у відкритий космос – тут, нагорі, відчуваєш несподівану ейфорію. Десь під ногами, на відстані тисяч метрів снігу, залишається Schweizerhof і дрібний розсип будівель містечка, а земля починає згортатися в блакитну кулю. Вдихаєш розріджене холодне повітря Альп – і розумієш, навіщо люди тисячоліттями прагнуть у гори – і для чого Мішель Ребьє затіяв свій модний проєкт тут, в Церматті.

Фото: G. Gardette/Schweizerhof Zermatt

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.