До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Титанік II: легендарний лайнер знову на ходу

Морському лайнеру, який, як повідомлялося, був непотоплюваним, буде запропонований другий термін служби після його краху 15 квітня 1912 року посеред Атлантичного океану. Проект планують завершити в цьому році, після більш ніж двох років роботи і фінансування в 600 мільйонів доларів. Нове судно стане практично точною копією оригіналу, з такими ж чудовими сходами, паризьким кафе і навіть турецькими лазнями. Відрізнятися від оригіналу "Титанік II" буде посиленими заходами безпеки.

Через століття після катастрофи мільярдер Клайв Палмер розповів про бажання створити нову версію "Титаніка". Спочатку спуск на воду "Титаніка-II" був запланований на 2016 рік, але недавно мільярдер підтвердив, що перший рейс відбудеться в 2018-му. Також був змінений маршрут плавання: в XX столітті лайнер здійснював рейс з английского Саутгемптона до Нью-Йорка, а в XXI столітті з провінції Цзянсу (Китай) судно попрямує в Дубаї (ОАЕ).

Реклама

І незважаючи на те, що продаж квитків ще не розпочався, а дата поїздки не відома, ідея подібної подорожі викликала колосальний інтерес. Деякі заможні туристи вже пропонують понад мільйон доларів за квиток на судно.

Для підвищення стійкості новий лайнер ширше свого аналогу на 4 метри і має водотоннажність близько 56000 GT, що значно більше, ніж в оригіналу. Замість вугільних котлів і парових машин будуть використані дизель-електрична силова установка і допоміжно-ходова паротурбінна установка. В дорозі йому допомагатимуть сучасні системи навігації; каюти будуть оснащені кондиціонерами, а шлюпок вже вистачить на всіх.

Читайте також:

Восточный экспресс: 7 путешествий на роскошных поездах

Зроблено в Японії: гід по Токіо і Кіото без екскурсій

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.