До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Осінні пригоди: 9 небанальних напрямків з вересня по листопад

Осіння хандра не минає без рутини буднів, коли туга за дослідженням нових місць наздоганяє просто за робочим столом. Щоб зробити новий сезон яскравішим, vogue.ua радить заздалегідь спланувати мандрівку і пропонує 9 небанальних місць.

Так, у вересні можна продовжити собі літні канікули, в жовтні – вирушити на шопінг і насолодитися природою, а листопад присвятити вітанню зими і дослідженню Південної Кореї.

Реклама
Вересень

Перу

Вересень вважають найкращим часом для трекінгу в Перу і найбільш вдалим часом для походу в Анди. Хоча фотогенічні незаймані пейзажі і гідні першого місця в списку причин для гайкінгу, саме тут шеф-кухар Вірджиліо Мартінес відкрив ресторан Lima's Central, який входить до п'ятірки найкращих у світі. 30 миль від трекера Куско розміщене кафе Mil, в якому подають страви з локальних продуктів, а столиця Перу, Ліма, зустрічає фанатів серфінгу та любителів севіче.

Перу

Корфу

Є два сезони, коли поїздку на Корфу вважають ідеальним варіантом: з квітня до травня і з вересня до жовтня. І якщо переваги грецького відпочинку складно переоцінити, для купання в морській [теплій] воді все ж краще обрати вересень. А ще Корфу – одне з найкращих місць для весілля і медового місяця, з його бірюзовою водою, оливковими деревами і приємною вологістю.

Корфу

Ґолвей, Ірландія

У найгарнішому місті Ірландії хочеться гостювати в будь-який час року, але саме у вересні тут триває збір врожаю устриць і тематичний фестиваль, присвячений настільки типовій для Ґолвея події. У програмі фестивалю: парад і чемпіонат з відкривання устриць. До того ж, сьогодні Ґолвей вважають лідером з місцевої органічної кулінарії, а сучасна культура міста мешкає в Coffeewerk + Press – частково кав'ярні, частково художній галереї і частково дизайнерській крамниці.

Ґолвей, Ірландія
Жовтень

Галапагоські острови

Дика природа Галапагоських островів відрізняється від – як би це дивно не звучало – решти дикої природи. Щоб у цьому переконатися, приїжджайте сюди в жовтні, коли вдасться застати цікавих для очей риб і птахів, але уникнути юрб туристів. У жовтні тут сезон мінімальних опадів і теплої води – ідеальний час для вивчення морського дна.

Галапагоські острови

Дубай

Влітку 40-градусний Дубай лягає в сплячку, ховається в просочених духом кондиціонерів приміщеннях. Зате в жовтні він оживає: відкриваються пляжні клуби, на терасах ресторанів вже не страшно згоріти, а плавання в Перській затоці не лякає гарячою, немов кип'яченою, водою. Якщо навіть у приємну спеку екскурсія пустелею не приваблює, можна прогулятися новим районом Dubai Design District, який спроектувало британське архітектурне бюро Foster + Partners. Так можна поєднати вивчення нового району з шопінгом і відвідуванням тутешніх галерей.

Дубай

Мендосіно, Каліфорнія

У жовтні туман і холодний вітер нарешті покидають узбережжя Північної Каліфорнії, натомість видніється блакитне небо і зігрівають теплі сонячні промені. Округ Мендосіно є територією під охороною, адже тут розміщений Національний заповідник Мендосіно. Шляхом у 160 миль на північ від Сан-Франциско, уздовж скель, густих лісів і узбережжя океану обов'язково слід вирушити в дорожню подорож. Виноробний регіон Мендосіно є найбільшим у країні районом з асортиментом органічних вин. Зараз тут відшкодовують збитки від пожеж минулого врожаю, тому кожен витрачений долар коштує того.

Мендосіно, Каліфорнія
Листопад

Верб’є, Швейцарія

У швейцарському Верб’є акцент слід робити на веселощах. Самовдоволений майстер своєї справи може отримати безкоштовну поїздку в Альпах на найкращих лижах, а менш запальний – залишити свою дошку на стоянці і просто повеселитися. У тутешньому Farm Club зупинялася сама Діана Росс. Кілька підйомників відкриваються тут на початку листопада і, працюючи по вихідних, пропонують почати сезон (перед офіційним початком сезону) на своїх засніжених вершинах.

Верб’є, Швейцарія

Колорадо

У таких штатах, як Каліфорнія, Аризона і Техас, пилові пустельні міста стали гіпстерськими. У пошуках схожої атмосфери можна помандрувати і в Колорадо, де колорит маленьких гірських містечок розвивається так само. Вікторіанські вулиці тепер заповнені модними тако і крафтовими коктейлями, в Боулдері є велосипедні кафе і еспресо-бари, Аспен залишається таким же гламурним і дорогим. У Скелястих горах у листопаді починається лижний сезон, поки груднева холоднеча ще не вторглася.

Колорадо

Сеул, Південна Корея

У Кореї комфортно в листопаді: м'яка температура та низький рівень опадів роблять свою справу. Сеул є високотехнологічним містом, в якому можна зустріти ультрасучасну молодь і вулиці в кольорах неону, а також бруковані вулички і класичну архітектуру. Сюди їдуть за враженнями від "іншого світу", вуличною їжею і блошиними ринками. Що ж, цікавого і справді багато.

Сеул, Південна Корея

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.