До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Куди вирушити цього літа: з Барселони до Ріо-де-Жанейро

Promotion

Vogue.ua спільно з туристичною компанієюAPL Travelпродовжує серію матеріалів про подорожі по наймальовничіших та надихаючих маршрутах світу.

Після знайомства з Нью-Йорком, круїза по Карибских островах та подорожі з Лос-Анджелеса до Мексики, якраз час відкрити гарячу Іспанію й життєрадісну Бразилію. Щедро зігріті сонцем і теплими хвилями морів та океанів, ці дві країни розтоплять серця навіть найупередженіших туристів. П'ятиденний шлях через Атлантичний океан скрасить круїзний лайнер Costa Favolosa – справжній п'ятизірковий готель на воді.

Фуникулер Glória @cruisingwithkaya
Барселона: танці до ранку

Серце Іспанії, без сумніву, б'ється тут – в Барселоні. Місто-музей, місто-курорт, місто-тусовка. Антоніо Гауді зробив усе для того, щоби Барселону можна було визнати величезним музеєм просто неба: храм Саграда-Фамілія, Каса-Міла, парк Гуель... Любителі пошопитися легко здійснять свої мрії на вулиці Рамбла. Після можна розслабитися й покупатися на одному з міських пляжей.
Must see: пляж Барселонета, який є скоріше місцем знайомств і спілкування, аніж відпочинку біля моря. Варто враховувати, що з травня по вересень тут дуже багато люду.

Реклама
Пляж Барселонета @thecityofbarcelona
Кадіс: на краю світу

Кадіс – місто на півострові на стику Середземного моря й Атлантичного океану – претендує на звання одного з найстаріших заселених до сих пір міст Європи. Кадіс був заснований у XI сторіччі до н. е., тому в нім така велика кількість древніх фортець та інших історичних споруд. Один з найживописніших ботанічних садів – парк Хеновес – також перебуває в Кадісі. Місто славиться широким вибором свіжозловленої риби та морепродуктів.
Mustsee: центральний пляж між фортецями Santa Catalina і San Sebastiano. Тут знімали епізод 20-го фільма про Джеймса Бонда – "Помри, але не зараз", у якому Геллі Беррі фігурує в бікіні.

Кадис @hbrindis
Арресифе: з лави і попелу

Арресифе – це столиця Лансароте, найсхіднішого з Канарських острів: до Африки тут рукою подати. На острові – більше 300 вулканів, та й сам він постав з лави і попелу. Пульс міста можна промацати на одній з головних вулиць – Leon y Castillo. Відчути подих вічності – у замку Сан Габріель, побудованого в XVI столітті.
Must see: тунель Атлантиди – найбільший підводний атлантичний тунель у світі. Півтора кілометровий тунель сформувався 20 000 років тому після виверження вулкана Монте-Корона.

Арресифе @la.ila6
Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія: клімат-контроль

Найстаріший квартал міста – Вегета – в 1990 році включено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Справа в тому, що Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія заснований в 1478 році і має безліч історичних об'єктів. Крім того, клімат Лас-Пальмас визнаний одним з найкомфортніших в світі за підсумками дослідження 600 курортних містечок.
Must see: кафедральний собор Санта-Ана, будівництво якого було розпочато в далекому 1497 році і продовжується до цих пір. Деякі частини собору побудовані з блакитного каменю.

Лас-Пальмас-де-Гран-Канария @josefine_ej
Ресіфі: бразильська Венеція

Столиця бразильського штату Пернамбуку – найважливіший торговий і портовий центр, друга культурна столиця країни. У перекладі з португальської назва міста означає "риф": в прибережних океанських водах виростають цілі колонії коралових рифів, що перетворює Ресіфі на мекку любителів мальовничих підводних пейзажів. Славу бразильської Венеції місто заслужило завдяки рікам Берібе і Капібарібі, чиї потоки спрямовуються по вулицях прямо в Атлантичний океан.
Must see: фортеця Форт ду Брум, побудована португальцями в 1629 році, за часів війни з голландцями. Сьогодні у фортеці знаходиться військовий музей з величезною колекцією старовинної зброї.

Ресифи @samuelhenriquefreitas
Масейо: прекрасна квітка

Завдяки зручному географічному розташуванню, Масейо є економічним, культурним і туристичним центром країни, що динамічно розвивається. Він приваблює шукачів як якісного пляжного відпочинку, так і любителів пам'яток і значущих музеїв. Цікаво, що з висоти пташиного польоту обриси міста нагадують пелюстки квітки.
Must see: храм Bom Jesus dos Martirios, побудований на початку XIV століття. До будівлі, яка стоїть на вершині пагорба, ведуть стометрові сходи. Фасад храму прикрашений скульптурою, що зображає страсті Христові.

Масейо @alagoasdoalto
Салвадор: колишня столиця

Це місто було столицею Бразилії з 1549-1763 рр., що пояснює його багатство і красу. Салвадор розташувався на двох рівнях: діловий і фінансовий центр знаходиться внизу біля моря, а на узвишші – історична частина з церквами, музеями і урядовими кварталами. З'єднує дві частини підйомник-ліфт Ласерда.
Must see: ринок Модело Маркет дуже старий – на його вуличках до 1888 року ще продавали рабів. Сьогодні тут можливо знайти апетитну місцеву їжу і незвичайні автентичні сувеніри.

Підйомник Ласерда, Салвадор @manoelmlf
Ільеус: місто какао

Свого часу це місто було лідером з вирощування какао у світі. На сьогоднішній день какао відійшло на другий план, адже Ільєус – великий туристичний курорт. Тут є навіть своя Статуя Христа – зменшена до 7,5 метрів у висоту копія Христа Спасителя з Ріо-де-Жанейро.
Must see: Bar Vesúvio був відкритий у 1915 році. Раніше Vesúvio був кондитерською, причому єдиною в місті. Але з плином часу (недавно заклад відсвяткував 100-річний ювілей) змінила формат на більш універсальний. Тут завжди багато туристів, адже бар прославлений у творах знаменитого письменника Жоржі Амаду.

Bar Vesúvio, Ільєус @gabielaba
Ріо-де-Жанейро: вічне свято

Сьогодні Ріо – друге за велечиною місто Бразилії, а з 1763-го до 1960-го року він був столицею країни. Є не тільки головним туристичним центром, але також центром кіно- і шоу-бізнесу Бразилії. Знаменита 38-ми метрова статуя Христа Спасителя на горі Корковаду була добудована в 1931 році. Її видно практично з будь-якої точки міста. Ріо також відомий щорічним карнавалом, фото якого розлітаються по всьому світу. Щоби побачити своїми очима яскраві костюми і виступи учасників, потрібно опинитися тут напередодні Великого посту.
Must see: найбільший і найпопулярніший далеко за межами країни пляж Копакабана має довжину 4 км. У 1995 році тут проходив Чемпіонат світу з пляжного футболу.

Пляж Копакабана, Ріо-де-Жанейро @edgarleonphoto
Лісабон: пульс океану

Життя міста з давніх-давен і до сьогодні повністю підпорядковане настрою Атлантичного океану. Порт Лісабону починає свою історію з XIII століття і сьогодні є одним з найважливіших в Європі. У Морському музеї, створеному ще в XIX столітті, зібрано понад 15 000 експонатів, серед яких справжні човни, каравели, вітрильники, а також королівські каюти, що демонструють уявлення про розкіш минулих часів. У місті та окрузі "широкий вибір" історичних об'єктів – палаців, базилік, замків, а також безліч музеїв. Палац Келуш зберіг те саме зовнішнє і внутрішнє оздоблення, при якому тут мешкали португальські монархи.
Must see: фунікулер Glória працює в Лісабоні з 1885 року. Довжина маршруту – 265 метрів. Неподалік верхньої зупинки – оглядовий майданчик São Pedro de Alcântara з панорамним видом на місто.

Фунікулер Glória @cruisingwithkaya

Більше подорожей – на сайті APL Travel.

Читайте також:

Куда отправиться этим летом: из Лос-Анджелеса в Мексику

Куда отправиться этим летом: Нью-Йорк, Майами, Пуэрто-Рико, Багамы

Куда отправиться этим летом: Нью-Йорк

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.