До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід Ісландією: 5 найкрасивіших місць, які варто відвідати

В Ісландії є безліч цікавих місць, які варто побачити. Але до деяких з них дуже складно дістатися. Ця добірка — список улюблених місць музикантів з ісландської групи Gus Gus, яка допоможе насолодитися усією красою Ісландії з комфортом. Усі локації, описані нижче, розташовані поблизу міста.

Музиканти склали цей список спеціально для читачів Vogue.ua, а вже 15 вересня електронний дует Gus Gus зіграє концерт в Києві на ВДНГ.

Реклама
Gus Gus
Вулкан

На півострові Рейк'явік триває виверження вулкану. Вчені кажуть, що це може тривати десятиліттями, так що не має потреби в поспіху щодо відвідання цієї локації немає… Я відвідував це місце на самому початку, коли виверження лише почалося. Це була чудова можливість відчути особливий зв'язок з чистою міццю нашої планети. З тієї миті, як я бачив вулкан в останнє, він змінив напрямок виверження і заповнив долину. Я не впевнений, що він має поки що назву, адже це ще не гора. Просто великий риф у землі, що вивергає розплавлене ядро ​​лави. Дорогою ви можете оглянути озеро Клейфарватн.

Скоугафосс

Скоугафосс — один із моїх улюблених водоспадів в Ісландії. Знаходиться він усього за 200 км від міста, в селі Вік. Його потужність настільки сильна, що за час прогулянки до нього, ви можете промокнути наскрізь. Перед тим, як приїхати в Скоугафосс, ви також можете зупинитися біля Сельярландс Фосса, що теж дуже круто, адже можна пройти повне коло, йдучи за ним.

Sólheimajökull

Наступна зупинка — льодовик Солхеймайокюдль. Ці тривимірні крижані галактики, які без сумніву вас вразять, є частиною більшого льодовика Мірдальсйокюдль. Якщо захочете прогулятися ним, важливо обов'язково взяти напрокат "шипи".

Рейнісфьяра

На шляху до села Вік, ви потрапите на Рейнісфьяру — найвідоміший чорний пляж в Ісландії. Це просто приголомшливе місце для відвідування. Скульптури в скелях і 4 піки Рейнісдрангара просто на хвилях Атлантичного океану — нескінченне джерело медитації.

Небесна лагуна

Також у самому місті є чудове місце, де можна відчути єднання з природою. Обов'язково заплануйте поїздку в нову Sky Lagoon. Якщо чесно, я дуже не люблю, коли люди витрачають шалені гроші на туристичні визначні пам'ятки. Але, Sky Lagoon — точно того варте. Відчуття від краси навколишньої природи дуже сильні, і залишаться з вами надовго. Одна з головних родзинок цього місця — сауна, а також бар у формі лагуни.Тут можна чудово розслабитися після обіду, відчувши себе по-справжньому затишно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.