До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Європа кличе: 5 напрямків на травневі свята

Ніщо так не покращує настрій у травні, як кілька додаткових вихідних. В останній весняний місяць Vogue.ua радить відвідати кілька європейських міст, які можуть стати як повноцінним місцем для подорожі, так і стартовою точкою більш тривалого маршруту.

Будапешт, Угорщина

У місто, відоме величною будівлею угорського Парламенту, з'їжджаються взимку заради катка під замком, а влітку – заради музичного фестивалю Sziget. Навесні ж можна насолодитися видом, який відкривається з гори Геллерт на місто, що тільки прокидається після зимової сплячки. Замок Вайдахуняд теж краще відвідати саме у травні, адже навколо нього повно зелені, у якої період цвітіння саме в цю пору року. Також у травні приємно проводити перші теплі вечори на терасах. Найбільш атмосферні – в гастрономічному кварталі, де розташовані справжні ресторанні перлини міста.

Реклама
Будапешт, Угорщина
Варшава, Польща

Столиця Польщі особливо прекрасна навесні, адже в цьому сучасному місті побудовані королівські замки, оточені прекрасними садами і парками. Чого варта тільки резиденція Лазівки (Łazienki Królewskie), яка красується недалеко від центру міста. Ще одним знаменним місцем є Саксонський сад (Ogród Saski), де приємно провести час з сім'єю. Взагалі, у Варшаві легко відчути себе приблизно у столітті XIX, незважаючи на бетонні висотки і скляні будівлі.

Варшава, Польща
Прага, Чехія

Ще одна європейська столиця з середньовічною історією. Вулицями Праги захопливо бродити, навіть заглядати у сувенірні крамниці, де полиці ломляться від легалізованого в країні канабісу. Його можна зустріти як в сувенірному шоколаді (нехай і в дуже маленьких дозах), так і у вигляді малюнків на футболках і брелках. Щодо визначних пам'яток, не можна пропустити Карлів міст і старе місто Празький Град.

Прага, Чехія
Флоренція, Італія

Травневі вихідні будуть дуже насиченими, якщо удостоїти своєю увагою Флоренцію. Тут і музей з шедеврами епохи Відродження Уффіци, і знаменита статуя Давида, і Площа Синьйорії, і Сади Боболі, і ще безліч всього захопливого. У столицю Тоскани, мабуть, ніколи не набридне повертатися, адже це місто просочене атмосферою мистецтва і розслабленості.

Флоренція, Італія
Люксембург, Люксембург

В однойменній з країною столиці є Міст Адольфа, розташований над парком, і який нагадує мости, по яких скачуть на своїх конях безстрашні лицарі. У самому центрі Люксембурга розташовані Палац великих герцогів і Музей сучасного мистецтва Гранд-Дук Жан. У Люксембурзі – затишно, красиво і тепло. Особливо у травні, коли місто залите сонцем, а натовпи туристів ще не встигли сюди доїхати.

Люксембург, Люксембург

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.