До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як подорожувати більш усвідомлено в новому році

На щастя, всі прогнози вказують на зростання популярності усвідомлених подорожей 2019 року. Тому, поки ми всі хочемо подорожувати розумніше, чесніше і більш обізнано, а як же найкраще це організувати? Ми попросили експертів з екологічного туризму розповісти нам про те, як тепер подорожувати більш усвідомлено.

Проведіть власне дослідження

Найбільш очевидний початок – зрозуміти для себе, на що йдуть гроші ще під час планування подорожі, і не боятися звертатися до експертів за порадою. "Виберіть туристичну компанію, яка має перевірений послужний список в галузі і зможе допомогти вам в організації подорожі", – радить Джосс Кент, виконавчий директор організації &Beyond, яка спеціалізується на усвідомлених мандрівках. "Найважливіша річ, яку потрібно шукати, – це відкритість, адже більшість авторитетних туристичних компаній вельми раді надати додаткову інформацію, якщо попросити".

Реклама

Що саме потрібно питати? "Приклади природоохоронних і громадських ініціатив компанії, які повинні бути чітко викладені і мати офіційні цілі і завдання, які легко виміряти, – говорить Кент. – Охорона природи і турбота про дику природу – це точні науки, і компанії, які ставляться до цього серйозно, можуть проводити дослідження самостійно або в партнерстві з іншими організаціями".

Підтримуйте місцеві спільноти

Фундаментальний фактор усвідомлених подорожей в тому, що для місцевих організацій вигідні відвідувачі. "Так як вони отримують свою частку, – пояснює Кент, – шукайте туристичні компанії, які ділять економічний і соціальний ресурс з місцевими організаціями. Фактори, на які варто звернути увагу – це те, чи покривають експлуатаційні витрати місцевих підприємців і чи наймають зарубіжні фірми місцевих жителів на роботу".

Підтримуйте природне середовище існування тварин

"Якщо ви хочете, щоб диким тваринам добре жилося в їхньому природному середовищі існування, то вам необхідно підтримувати це середовище. Подорож – чудовий спосіб зробити це. Поки гість не піде на сафарі і не побачить носорога всього в декількох кроках від себе, йому може бути важко зрозуміти справжню причину важливості цього фактора. Але після подібного досвіду багато гостей стають затятими захисниками природних ресурсів. Будьте готові, що подорож – це досвід, що змінює життя, запалює пристрасть до вивчення і занурення у справжнє розуміння".

Знову ж, вкрай важливо використовувати надійного організатора для забезпечення етичної та консервативної практики для такої поїздки. "Можливо, ви думаєте, що ваш досвід зі слонами в Таїланді нешкідливий, але чи дійсно ви знаєте історію компанії, і те, як вона ставиться до тварин, де дістає слонів?" – запитує Макс Сінклер, засновник Eco Companion. "Якщо є сумніви, то ви завжди можете поговорити з екоекспертами Eco Companion, які раді провести таке дослідження абсолютно безкоштовно".

Де зупинитися

Вибір житла – це можливість інвестувати в місцеве суспільство та економіку, тому зверніть увагу на локальні гостьові будинки, нічліг і сніданки. "Це може означати перебування в сімейному будиночку на березі озера, а не в багатонаціональному готелі чи курорті", – радить Джастін Френсіс, генеральний директор Responsible Travel.

Як рухатися по місцевості

Скоротити ваш вуглецевий слід під час подорожей – складно, але є такі способи, як пошук найкоротшого шляху польоту до пункту призначення, використання громадського транспорту на великі відстані і для вивчення місцевості, у якій ви зупинилися.

"Дослідіть нову місцевість пішки або на велосипеді, а не випробовуйте спокусу використовувати автомобілі або таксі для пересування", радить Сінклер з Eco Companion.

Що купувати (а чого уникати)

"Підтримуйте місцеву економіку невеликими покупками у локальних незалежних підприємців, які постачають свою продукцію на місцевому та усвідомленому рівні, а не в великих магазинах з подарунками мережі готелів, – говорить Лурі Майя з Kynder. – Варто інвестувати в житло, ресторани, кафе і кондитерські, які піклуються про людей і планету".

А чого потрібно уникати?

"Під час купівлі подарунків зверніть увагу на те, які матеріали використані для їх виготовлення, тому що деякі речі можуть бути виготовлені з таких матеріалів, як корал або панцир черепахи, які видобувають неетичним і жорстоким способом, – застерігає Сінклер. – І коли справа стосується збору речей, не купуйте міні-версії (шампунів / кондиціонерів) – буде дешевше і краще для навколишнього середовища, якщо ви переллєте з великої пляшки в маленьку, яку можна використовувати повторно".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.