До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сімейні справи: Бану Акан про фамільний бізнес у Maxx Royal

Креативний директор мережі турецьких курортів Maxx Royal, Бану Акан, створює сучасний образ сімейного бізнесу.

Шовкова блуза з гіпюровими вставками, SIX .; джинси, Saint Laurent; сережки, біле золото, діаманти, Parla Fine Jewellery

"Дай п'ять! – каже Бану Акан, коли я зізнаюся, що катастрофічно поганий у кулінарних справах. – Сама я їсти люблю, але абсолютно не сприймаю готування". Разом зі знімальною командою ми сидимо у відкритому ресторані біля басейну – неподалік азіат у білій формі висікає скульптуру з льоду. Персонал моментально впізнає пані Бану (так її тут називають) і починає багатоходову подачу класики турецької кухні. Уважна господиня, Бану, не кажучи ні слова, ледь помітно пересуває по столу посуд – в результаті ми всі їмо тонкі коржі лахмаджун з однієї тарілки.

Реклама
Шерстяний светр, Bevza; джинси, Balenciaga; сережки, біле золото, діаманти, Parla Fine Jewellery; браслет, жовте золото, білі діаманти, Cartier; годинник, жовте золото, Patek Philippe

Бану Акан – креативний директор готельної мережі Maxx Royal. Її родині належать кілька курортів у Туреччині. Фамільну справу починав дідусь Бану – в 1960-х в Белеку він заснував перший в країні преміальний курорт. З тих пір ці місця звуть Турецькою рив'єрою. На зміну старому готелю з'явився величезний комплекс з гольф-клубом, а 2009 року до нього додався флагманський готель Maxx Royal в Кемері. Сьогодні в преміум-сегменті індустрії відпочинку в Туреччині сім'я Бану Акан – майже монополіст.

Шерстяний брючний костюм, бавовняна сорочка, шкіряні босоніжки, все – Saint Laurent; сережки-кафи, біле золото, діаманти, Jacob & Co .; браслет, біле золото, діаманти, Roberto Coin

Курорт в Кемері розташований на Середземноморському узбережжі Туреччини, годину їзди від Анталії. В основному в Maxx Royal приїжджають сім'ями – за бездоганним сервісом і ефектними морськими видами в умовах повної цивілізації. Тут Wi-Fi покриває найбільш пустельні куточки пляжів, деякі ресторани працюють 24 години на добу, а десерти в патіссерії щоранку готує французький шеф.

Шовкова сукня, ELENAREVA; шкіряні босоніжки, Jimmy Choo; сережки, біле золото, діаманти, персні, біле золото, діаманти, все – Parla Fine Jewellery

Види в Кемері і справді ідилічні. На сході курорт відокремлюють від зовнішнього світу круті гори, порослі смереками, – частина національного парку. Між ними – кілька пляжів: широкий кам'яний і два піщаних. Колір моря дивує – здається, його хтось підфарбовує. Навіть кози, які в літню спеку спускаються з пагорбів за водою і безтурботно прогулюються уздовж басейну, такі як на картинці. Спочатку думаю, що над їх стрижками трудиться найнятий грумер, але працівники запевняють: тварини – дикі, на території Maxx Royal їх тільки годують.

Шовкова блуза, шерстяні штани, все – SIX .; ланцюг, біле золото, діаманти, Parla Fine Jewellery

Бану Акан вивчала графічний дизайн у Стамбулі. Свій перший великий проект в Maxx Royal – фінал турніру Turkish Airlines Golf Open – вона реалізувала 2013 року. Тоді на полі гольф-клубу Montgomerie грав великий Тайгер Вудс. Цієї осені команда Maxx Royal готує ще один масштабний захід – в листопаді в Кемері відбудеться вечір на підтримку благодійного проекту Наталії Водянової Elbi. "Ми познайомилися на гала в Лондоні кілька років тому, – розповідає Бану. – Наталя, яка стільки часу і сил приділяє благодійності, – справжній приклад для мене. З дитинства мене вчили, що потрібно ділитися тим, що маєш, тому для нашої компанії рішення підтримати проект Наталії було логічним".

Найбільш відокремлений пляж в Кемері називають "Безмовним"

Відпочинок в Maxx Royal триває в супроводі особистого асистента: по території безшумно снують люди у формі, для яких не проблема організувати спеціальне харчування або знайти дитячі ходунки, – вони продумують все до дрібниць. Моя помічниця в Кемері – мініатюрна дівчина з красивим ім'ям Пакізе. Вона родом з Киргизії, але вчиться в Іспанії. На ідеальній російській Пакі проводить тур по території курорту – щоб здолати простір, беремо гольф-кар. Жваво (для такого маленького пристрою) проїжджаємо повз спіралей труб аквапарку, піщаних пляжів і їдемо по лабіринтах вуличок з квітучим жасмином. Тут розташовані двоповерхові вілли і відкритий басейн складної форми – цей комплекс називають "Лагуна".

Комплекс приватних вілл розташований в 50 метрах від моря, але кожна з них забезпечена особистим басейном

З мого номера відкривається панорамний вид на море, але Пакізе радить зустріти світанок на узбережжі і показує в бік скелі. О 6 ранку слідую її пораді – йду через пустельний пляж і опиняюся на прямовисній дерев'яній терасі з баром. Працівники безшумно розкладають на шезлонгах свіжі рушники (відпочиваючі почнуть приходити сюди вже о 7 ранку). У повній тиші жартома роблю вітання сонцю – світанки в Кемері справді вражаючі.

Рибний ресторан Azure – один з семи гастрономічних закладів на території курорту

Дизайн-проект Maxx Royal розробило бюро GeoID турецького архітектора Селіма Кан Келіка. Простір не економили, тому в будь-якій точці курорту дихається легко і вільно. У головному корпусі перед гостями відкривається лобі шалених розмірів, викладене мармуром, і зона відпочинку відкритого планування. У просторих номерах – меблі з темного дерева, хромовані стійки і поп-артівські принти на стінах. "Селім – мій хороший друг, у нього чудове почуття смаку", – Бану показує їх спільне фото в своєму Instagram. Друзів у креативній індустрії у неї багато – наприклад, автор останньої рекламної кампанії Maxx Royal, перуанський fashion-фотограф Маріано Віванко, разом з яким цього літа Бану вперше побувала на Ібіці.

На скелястому пагорбі в Кемері розташований бар Black Diamond – ідеальне місце, щоб милуватися світанками і заходами

Як, зазвичай, відпочиває дівчина, яка за службовим обов'язком проводить більшу частину часу в раю? "Цього літа ми з мамою вирушили в Америку – під час відпочинку я намагаюся побачити якомога більше різних культур, так як мій робочий час підпорядкований курортному життю, – розповідає Бану. – Кілька років назад я трохи жила у Лондоні, але вирішила повернутися. Стамбул – це мій дім: тут моя сім'я і мої близькі. Місто постійно змінюється: відкриваються нові арт-простори, нові місця, і мені це подобається. Не думаю, що змогла б коли-небудь звідси виїхати".

Велика частина постійних гостів Maxx Royal – вихідці з пострадянських країн (тому майже весь персонал вільно говорить російською). З кожним сезоном в Кемері стає більше європейців – недавно Turkish Airlines відкрили прямий рейс до Анталії з Лондона, тому наступного сезону тут готуються зустрічати британських гостей. У розробці кілька амбітних проектів: запуск Maxx Royal в Бодрумі і відкриття першого курорту за межами Туреччини. Де саме, в компанії поки не повідомляють – тримають інтригу. "Я часто буваю в пострадянських країнах – побагато літаю в Росію і Казахстан, – розповідає Бану. – Люблю приїжджати в Україну, Київ здався мені абсолютно європейським містом. Слов'янські жінки дуже ефектні, але українські чоловіки теж вродливі – це рідкість". Модний Київ Бану відкрила для себе завдяки моделі і it-girl Тані Рубан, з якою познайомилася в Кемері. "Таня відпочивала у нас з родиною, і я відразу звернула на неї увагу. Ми миттєво подружилися".

Під час зйомки для Vogue UA Бану Акан розповідає, як на цьому ж пляжі Маріано Віванко знімав актрису Лів Тайлер для рекламної кампанії Maxx Royal: Тайлер позувала у шерстяному светрі під відкритим сонцем. "Лів – ідеальне втілення всього, що ми в Maxx Royal цінуємо. Вона винятковий професіонал, надійний партнер і турботлива мати. Ну і, звичайно, їй нічого не вартує прогулятися по пляжу в карколомних нарядах в полуденну спеку. Я це ціную", – жартує Бану.

Після закінчення зйомки вирішуємо, де будемо святкувати. Меню для одного із закладів у Maxx Royal розробляли мішленівські шефи Тім Бурі і Інге Велес з бельгійського ресторану Boury – про буйабеса з чорним часником і темпура ходять чутки далеко за межами курорту. "За цим потрібно вирушати в Emerald Gastro, – показує Бану на одноповерхову будівлю з терасою, що виходить до моря. – Тут неймовірно смачно, але повний курс займе години три, не менше. Тому краще підемо в Azure – там весело". Я подумки прощаюся з зірками Мішлен, і ми вирушаємо в жвавий ресторан турецької кухні. Бану радить спробувати ракію – анісову горілку, яку місцеві змішують з водою для м'якості. Від цього прозора рідина дивним чином біліє. Ми говоримо про здорове харчування, зірок Instagram і про відпочинок, зрозуміло. Розлучаємося близько півночі: Бану разом з командою летить до Стамбула, а я наступного ранку повертаюсь до Києва. Домовляємося про нову зустріч на українській землі – обіцяю познайомити Бану з медовухою.

Фото: Mustafa Nurdogdu

Стиль і текст: Venya Brykalin

Асистенти фотографа: Taner Yaman, Cengizhan Ergun

Асистент стиліста: Lara Tavasi

Зачіски: Serkan Akturk

Макіяж: Hakan Kultur

Продакшн: Armagan Merve Bilgin

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.