До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ната Жижченко започаткувала поетичний відеопроєкт

Ната Жижченко, фронтвумен групи ONUKA, запустила поетичний відеопроєкт під назвою "Хрестоматія", у межах якого декламуватиме улюблені вірші.

Ната Жижченко

Проєкт дістав назву "Хрестоматія" з двох причин: через етимологію слова (з давньогрецької chrestos — корисний і mathono — вивчаю, дізнаюся) і через його символічність. "Хрестоматія — добірка художніх творів чи наукових праць, призначена для пізнавальних цілей. Я зібрала свою хрестоматію, ґрунтовану на власному досвіді, інтересах і вподобаннях", — розповідає Ната.

Реклама
Ната Жижченко

"Якщо архітектура — це застигла музика, то поезія — це застигла емоція. У поезії дуже складно ошукати читача або слухача. — каже Ната. — У цьому проєкті зібрані вірші, які викликали в мене сильні почуття, які стали знаковими для літератури. Серед них є вірші, які просто класно звучать, є абсолютно артхаусні, є вірші з дитячих ансамблів, а є й такі, що я читаю на сцені між піснями. Тож у „Хрестоматії" вимальовується літературна картина мого особистого світу".

Кожен з вибраних віршів Ната читає на різних локаціях, які резонують зі змістом твору. Вірші самі знаходять собі місце за різними критеріями: за знаковістю, протилежністю чи навіть алюзіями.

Проєкт дебютує з віршем "Сафо" Лесі Українки 25 лютого — у день 150-річчя від дня народження легендарної української поетеси. "Леся Українка — дійсно гарна людина, сильна, вольова, трагічна жінка. Вона — стрижень, кремінь, — розповідає Ната. — Я вибрала "Сафо", тому що мені подобаються її перші цикли. Ті вірші про маму й про кохання досить маловідомі, але дуже ніжні та чуттєві. І звучать так, наче написані сьогодні".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.