До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

ONUKA представила сингл та відео CEAHC з майбутнього альбому

Український електрофолкгурт ONUKA представив сингл та відео CEAHC із нового майбутнього однойменного альбому.

За словами ONUKA, трек СЕАНС ​​написано на початку весни, незадовго до всесвітнього локдауну. Але Ната Жижченко і Євген Філатов поставили все на паузу трохи раніше через особисті події: Ната готувалася стати мамою. Саме тому СЕАНС ​​називають найінтимнішим треком у дискографії гурту за всі шість років із часу його заснування. На зміну соціальним посланням з попередніх альбомів прийшла відверта розмова про особисте — страхи.

Реклама

"СЕАНС ​​присвячений нашому синові Сашкові, і був написаний з думками про нього. Це сингл про боротьбу з упередженнями й стереотипами. Він про те, що я зараз на шляху до чогось більшого, на шляху до перемоги над своїми страхами. І тільки коли вдасться побороти їх, я знайду повну гармонію", — каже Ната Жижченко, лідерка гурту ONUKA.

Кадр із кліпу СЕАНС

Кліп на трек СЕАНС ​​став поетичною історією про сміливу героїню, яка не боїться дивитися в обличчя своїм страхам. Зрежисував відео Євген Філатов. Знімали на Планерній горі й у лісі поблизу села Ходосівка в Київській області. Для всієї команди це стало випробуванням — знімальний процес тривав 25 годин. На зніманні був і син Нати й Жені, якому тоді був усього місяць.

"Ми знімали впродовж доби, тому що було важливо показати, як день переходить у вечір, а потім у ніч — мене дуже надихає гра світла. Шлях, який долає героїня, блукаючи лісом і зустрічаючись із дивовижними істотами, символізує боротьбу з внутрішніми суперечностями й страхами", — пояснює Євген Філатов.

Кадр із кліпу СЕАНС

Над костюмами кліпу працювала команда художниці й стилістки Лесі Патоки, у доробку якої багаторічна робота з ONUKA, Pianoboy, Джамалою, The Maneken, Panivalkova та іншими артистами. Дизайнерка продовжила близьку Наті тему ресайклінгу. Багато що для знімання відео придбали на блошиних ринках і перетворили на справжні артоб’єкти. Наприклад, лук зробили зі старих лиж, а сагайдак — з тубуса для зберігання креслень, який декорували штучною шкірою.

"Байдуже, яку сировину ти використовуєш, цінні ідея й утілення — а вийшло дуже круто. Я зберігаю лук і стріли зі знімання кліпу й, думаю, ми охоче продамо їх на якій-небудь благодійній барахолці", — каже Леся Патока.

Кадр із кліпу СЕАНС

Новий трек СЕАНС ​​увійде до майбутнього однойменного альбому ONUKA, що складається з 10 композицій. Не випадково гурт випускає першим саме сингл СЕАНС: цей трек багато в чому характеризує зміни, що відбулися з Натою. Артистка немов заново відкриває себе — і повертається до джерел. Слухачі напевне помітять нове для неї — а насправді органічне для артистки, яка виросла на народній академічній музиці, — вокальне подання: вільне, з елементами народного вокалу. Акцент у новому альбомі буде на електронному звучанні. Цю концепцію продовжує і незвична прем’єра синглу СЕАНС: виходить одночасно оригінал і ремікс українського електронного музиканта й продюсера Koloah.

Кадр із кліпу СЕАНС

Прем’єра цього треку — привід відверто поговорити зі слухачами на важливі теми й надихнути їх на власні рефлексії про особисте. Разом з прем’єрою кліпу ONUKA ініціює флешмоб #MyСЕАНС: слухачі можуть ділитися в соціальних мережах історіями про свої страхи і їхнє подолання, супроводжуючи розповіді гештегом #MyСЕАНС.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.