До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

З любов'ю: шоколадний торт у вигляді серця до Дня всіх закоханих

Шоколадний торт у формі серця — оригінальний спосіб висловити свої щирі почуття, впевнена Антоніна Латайко, яка навчить, як доволі швидко і нескладно зробити цей маленький кулінарний шедевр у себе на кухні.

Для тіста:

Реклама

240 г борошна

30 г какао

1 повна ч.л. соди

200 г цукру

2 яйця

170 г кефіру

75 г олії без запаху

115 г кави + 3 ст.л. рому

ваніль

дрібка солі

Для крему

175 г крім-чізу (1 пачка Філадельфії)

100 г вершків для збивання (від 33%)

3-4 cт.л. цукрової пудри

ваніль

цедра лайма чи лимона

+ трохи соку лайма чи лимона

Для шоколадного ганаша

120 г вершків для збивання (від 33%)

100 г чорного шоколаду

20 г вершкового масла

+ 1 апельсин і будь-який ягідний або фруктовий джем для просочення

Випікаємо коржі

1. Просіваємо і змішуємо сухі інгредієнти: борошно, соду, какао, додаємо дрібку солі.

2. В окремій мисці збиваємо вінчиком яйця, додаємо кефір і олію (я беру олію з виноградних кісточок, але можна будь-яку іншу рослинну). Сюди ж виливаємо каву, ваніль і ром, він додасть тісту особливого аромату. Вимішуємо.

3. Всипаємо в тісто борошняну суміш, добре все перемішуємо, має вийти негусте однорідне тісто.

Змащуємо форму олією і виливаємо в неї тісто. Я використовувала роз'ємну форму для пирога діаметром 21 см.

Випікати 40-50 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Готовий корж перевернути на решітку і остудити.

Готуємо крем

Для крему збити на середній швидкості вершки з цукровою пудрою. Додати крім-чіз, ваніль і продовжити збивати до однорідного стану. Натерти цедру половинки лимона або лайма і видавити трохи соку. це додасть крему приємної кислинки і тонкого цитрусового аромату.

Збирання торта

За допомогою ножа вирізати з коржа форму серця.

Потім розрізати уздовж навпіл. Для більшої соковитості полити нижній корж соком половинки апельсина.

Змастити ягідним джемом. Я використовувала перетерту з цукром чорну смородину.

Нанести за допомогою лопатки або шпателя крем, не виходячи за краї.

Накрити другою частиною коржа.

Охолодити.

Глазур

Нагріти вершки майже до кипіння, всипати чорний шоколад, ваніль, ретельно вимішати. Має вийти гладка блискуча маса. В кінці додати шматочок вершкового масла, ще раз вимішати.

Я дуже рекомендую також додати сюди ще 1-2 ст.л. рому.

Охолоджений торт полити зверху глазур'ю. Я роблю це на решітці, щоб потім акуратно прибрати надлишки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.