VOGUE UA CONFERENCE

Великодній хліб: три європейських рецепта

04 квітня 2018

Незвичний для українців європейський великодній хліб, хоча, і не схожий на традиційну паску, але теж дуже апетитний.

Мигдальний великодній хліб

Мигдаль в пасхальну випічку люблять додавати в Іспанії. Ключовий момент: розріз-зігзаг, що привертає погляд апетитною горіховою начинкою.

Мигдальний великодній хліб photo: finedininglovers.com

Інформація:
Підготовка: 1 г 15 хв.
Приготування: 45 хв.
Порція: 8

Інгредієнти:
200 г сиру
100 мл молока
2 яйця
6 ст. л. рослинної олїі
80 г цукру
1 ч. л. лимонної цедри
300 г муки
1 ч. л. розпушувача для тіста
Для начинки:
200 г мигдалю
50 г цукру
1 яєчний білок
4 ст. л. молока

Приготування:

  1. Змішайте сир з молоком, яйцями, олією, цукром і лимонною цедрою. Замісіть половину борошна.
  2. Змішайте розпушувач з рештою борошна, додайте до сирної суміші і замісіть тісто. Тісто має бути однорідним, пружним і не липким (використовуйте трохи більше або менше молока, якщо необхідно). Відставте в сторону і дайте вирости протягом 45 хв.
  3. Тим часом приготуйте начинку: змішайте в блендері мигдаль, цукор, білок і молоко до стану пасти.
  4. Розігрійте духовку до 180⁰C. Обімніть тісто і розкачайте на присипаній борошном поверхні, формуючи квадрат розміром 35x35 см. Розподіліть пасту по тесті і згорніть в рулет. Викладіть на деко, вистелене пергаментом і змастіть жовтком. Зробіть зигзагоподібний надріз ножем і залиште ще на 15 хв. Потім помістіть деко в духовку і випікайте близько 45 хв. до золотистої скоринки.
Італійський пасхальний хліб скарчелла

Скарчеллу печуть до Великодня в італійському регіоні Апулія. Незвичайний вигляд надають випічці яйця, цілком вкладені всередину хліба. М'якість смаку і текстури - заслуга лимонної цедри і оливкової олії.

Скарчелла photo: lifestylemadeinitaly.it

Інформація:
Підготовка: 20 хв
Приготування: 30 хв
Порцій: 8

Інгредієнти:
500 г муки
100 г цукру
1/2 ч. л. розпушувача для тіста
1 лимон (цедра)
100 мл оливкової олії Extra Virgin
200 мл молока
1 яйце
щіпка солі

Приготування:

  1.  Просійте борошно, додайте цукор, розпушувач, сіль і лимонну цедру. Повільно влийте оливкову олію, замішуючи тісто виделкою. Потім додайте тепле молоко і замісіть однорідне тісто.
  2. Розділіть тісто на три частини, сформуйте три смужки і заплетіть косичку. Зімкніть тісто в круг, закріпивши яйце в місці стикування.
  3. Розігрійте духовку до 180⁰C Помістіть скарчеллу на деко, вистелене пергаментом, змастіть жовтком і збризніть водою. Випікайте протягом 30 хв.
Шоколадна бабка з лісовим горіхом

Рецепт для справжніх какао-манів: шоколадна начинка перетворює випічку в ласощі. Тісто для бабки, яке часто готують до Великодня в Польщі, доведеться заготовити днем раніше, але результат того вартий.

Шоколадна бабка photo: spicedblog.com

Інформація:
Підготовка: 1 год
Приготування: 50 хв
Порцій: 4

Інгредієнти:
70 г масла
120 мл молока
55 г цукру
10 г сухих дріжджів
300 г муки
1 яйце
2 яєчних жовтки
щіпка ванілі
½ ч. л. солі
1 ст. л. рослинної олії
Для начинки:
85 г лісових горіхів
70 г масла
60 г цукру
100 г чорного шоколаду

Приготування:

День перший:

  1. Розігрійте на повільному вогні масло, молоко і цукор. Суміш повинна бути теплою, не гарячою. Додайте дріжджі, перемішайте і відставте. Окремо змішайте борошно, яйце, жовтки, ваніль, сіль і рослинну олію. Влийте теплу молочну суміш, і за допомогою блендера або руками замісіть щільне однорідне тісто.
  2. Викладіть тісто в змащену маслом миску, накрийте плівкою і залиште на ніч в холодильнику

День другий:

  1. Підсушіть горіхи в духовці, розігрітій до 180⁰C протягом 8-10 хв. Очистіть від лушпиння: викладіть гарячими в тканинний рушник, загорніть і енергійно потріть. Грубо поріжте горіхи.
  2. Розігрійте масло, шоколад, цукор і розмішайте. Додайте горіхи.
  3. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте, формуючи прямокутник розміром 10x15 см. Викладіть шоколадну начинку на тісто, відступивши від краю 2 см. Почавши з довгого краю, загортайте тісто в рулет, загинаючи краї всередину. Сформуйте рулет і скріпіть «шов».
  4. Помістіть бабку в форму для кексу, змащену маслом. Зверху покрийте яєчним жовтком. Випікайте при температурі 180⁰C протягом 30 хв. Зменшіть температуру до 160⁰C і випікайте ще 15-20 хв. Дайте бабці охолонути 30 хв. перед нарізкою.

Читайте также: 

11 десертов с восточным характером

3 блюда для весеннего детокса

5 вегетарианских ресторанов Милана

Пасха ·

Ще в розділі Lifestyle

Популярне