До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Твори добро: великодні ініціативи українського бізнесу

Великдень — одне з найважливіших свят у нашій культурі, сповнене добра, радості й турботи про близьких. Щоб Великдень став справді світлим святом для всіх, український бізнес запускає різноманітні доброчинні ініціативи, долучитися до яких може кожен з нас. Розповідаємо про найцікавіші.

#бабусинапаска: флеш-моб Rozetka

Компанія Rozetka напередодні Великодня запустила святковий флешмоб #бабусинапаска, до якого можуть доєднатися абсолютно всі українці. Його мета — зберегти традиції для майбутніх поколінь. Потрібно лише в себе в соціальних мережах поділитися сімейним рецептом паски, який згодом буде опубліковано в спеціальному розділі на сайті. Однак є й самотні бабусі, за рецептом яких просто нікому приготувати. Команда Rozetka вирішила виправити ситуацію й попросила відомих шеф-кухарів приготувати за котримсь із таких рецептів. Наприклад, Володимир Ярославський приготував паску за рецептом 87-річної Ольги Харитонової із села Лютенька Миргородського району, кондитерка Ліза Глинська вибрала рецепт традиційної львівської паски, якому понад 100 років, а шеф Юрій Ковриженко дав нове життя пасці баби Дзюни з Чернівецької області — її буковинська паска на смак подібна до хліба, а на вигляд — до весільного короваю. Доєднатися до флешмобу можна за посиланням.

Реклама
#творидоброзіStarlit

Подбати про тих, хто самотній і кому зараз нелегко, закликає б’юті-компанія Starlit, що представляє в Україні такі бренди, як Medik8, Revitalash, Perricone MD, Lova Skin і Cosmetics 27. У межах акції #творидоброзіStarlit 10% від вартості кожного проданого засобу цих марок буде передано благодійному фонду "Я майбутнє України", який опікується дітьми та жінками, що потрапили в складну життєву ситуацію, допомагає безпритульним і підтримує соціальний проєкт Starenki. "Великдень — свято перемоги життя, тому зробити свій скромний внесок задля того, щоб поліпшити, а то й врятувати чиєсь життя — неоціненно", — додає засновниця Starlit Тетяна Таран. Акція триватиме з 30 квітня по 7 травня.

Доброчинна ініціатива Let's Help

Доброчинність і турбота про інших роблять нас ліпшими, впевнені в благодійному фонді Let's Help. Напередодні Великодня його команда запустила масштабний проєкт з купівлі пасок для самотніх літніх людей, що живуть у геріатричних пансіонатах. У межах кампанії буде закуплено понад 8000 пасок, які "Укрпошта" безоплатно доправить у різні куточки України.

Ініціатива Good Bread from Good People для допомоги безпритульним

Пекарня Good Bread from Good People та організація Suka Zhizn, що допомагає безпритульним, напередодні Великодня запустили масштабну програму зі збирання коштів для приготування 400 пасок для людей, які через різні життєві обставини опинилися на вулиці. На цей час клієнти Good Bread "підвісили" вже понад 200 пасок, але доєднатися до цієї ініціативи ще може кожен. Роздавати паски планують 1 травня. Всі подробиці можна дізнатися на Instagram-сторінках компаній.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.