До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Світові знаменитості закликають допомагати Австралії

Австралія вже два місяці потопає у вогні – спекотна погода (18 грудня там зафіксували рекордні 40,9°C) і сухий вітер не дають змоги пожежникам і рятувальникам впоратися з вогнем, від якого вже загинули понад 20 людей і близько 500 мільйонів тварин. Жителі континенту рятуються від руйнівної стихії на узбережжі, але сотні тисяч тварин не мають змоги втекти від вогню. З минулої п'ятниці місцева влада оголосила надзвичайний стан, що дозволяє перекривати дороги і не чекати добровільної згоди на евакуацію.

<b>АвстралияОгонь</b>

Реклама

Відреагували на ситуацію і багато відомих осіб, що закликають усіх робити пожертвування і допомагати австралійцям. Так, королева Єлизавета II висловила свої співчуття всім жителям Австралії і подякувала рятувальним службам за роботу і безстрашність. Підтримали її герцоги Кембриджські, які всі свої молитви спрямували на порятунок Австралії. Герцоги Сассекські, за якими стежать понад 10 мільйонів осіб, поділилися контактами благодійних фондів, щоб всі охочі могли надати матеріальну допомогу постраждалим.

Не залишилася осторонь і 17-річна екоактивістка Ґрета Тунберг, яка нагадала світовим політикам про важливість вирішення кліматичних проблем і запобігання таких катаклізмів. Також вона звернула їхню увагу, що попіл від австралійських пожеж вже покрив льодовики в Новій Зеландії, що викликало їхнє прискорене танення. Її словами на своїй сторінці поділився і Леонардо ді Капріо, який вже багато років займається питаннями збереження екосистем і вимираючих видів тварин. Він один з перших намагався привернути увагу до ситуації, коли вона ще не була такою критичною.

Активно проблемою пожеж займаються і знамениті австралійці. Актор Рассел Кроу, дім якого вже згорів, пожертвував гроші сільській пожежній службі. Його підтримала і Ніколь Кідман, яка виділила на потреби місцевих рятувальників 500 тисяч доларів. У неї також є дім в Австралії, на Південному нагір'ї Нового Південного Уельсу, і вогонь зараз поширюється в його сторону. А співачка Іггі Азалія, наприклад, збирає гроші на фонди, які допомагають постраждалим тваринам.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.