Швидкий тарт зі спаржею та вершковим кремом від Марти Стюарт
Розпочинається сезон спаржі — одного з головних джерел корисних вітамінів і клітковини, а також незмінного передвісника тепла. Цієї весни пропонуємо спробувати рецепт Марти Стюарт — тарт зі спаржею та вершковим кремом. Це простий рецепт, який стане ідеальною основною стравою для пікніка або затишним обідом в один із прохолодних весняних днів.
Photo: Getty Images
Інгредієнти
1 лист замороженого листкового тіста (розморозити);
1 ст. л. борошна (плюс щіпка, щоб покрити робочу поверхню);
сіль;
500 г спаржі (помити, розрізати на три частини);
2 ч. л. оливкової олії;
4 великих яйця кімнатної температури;
1 склянка жирних вершків;
½ склянки дрібно натертого сиру грюйер;
½ склянки крупно нарізаного свіжого козячого сиру.
Photo: Getty Images
Приготування
- Листкове тісто розкачати на присипаній борошном поверхні. Має вийти коло діаметром 30-35 см (використовуйте миску або тарілку як шаблон). Перекладіть тісто в круглу форму для випікання (діаметром 20-25 см) так, щоб краї тіста вкривали краї форми. Виделкою проколіть тісто по всій поверхні форми і поставте тісто в морозильну камеру, щоб воно стало твердим (не менше, ніж на 30 хвилин).
- Розігрійте духовку до 350 градусів. З морозильної камери дістаньте затверділе тісто. Усередині застеліть його пергаментом, поставивши зверху щось важке (до прикладу, каструлю) — це треба, щоб тісто не піднялося. Випікайте тарт доти, поки краї не стануть злегка золотисто-коричневими — близько 40 хвилин. Потім приберіть з центру вагу і випікайте ще 5-10 хвилин, доки дно тарта не стане сухим і золотистим. Готовий тарт дістаньте з духовки і дайте йому охолонути.
- Тепер готуємо начинку. Розрізану на три частини спаржу відваріть у киплячій воді з двома столовими ложками солі. Стебла спаржі варіть упродовж 2 хвилин, кінчики — 30 секунд. Відварену спаржу охолодіть у воді з льодом, щоб вона зберегла гарний зелений колір.
- Кінчики спаржі промокніть насухо паперовим рушником і перемішайте з оливковою олією.
- Стебла спаржі покладіть у блендер. До них додайте яйця, вершки, борошно, дрібку солі і подрібніть до однорідної маси.
- Одержаний крем залийте у форму з тіста. Зверху посипте його тертим сиром грюйер, викладіть козячий сир і кінчики спаржі, що залишилися. Випікайте, поки краї начинки не стануть легкими, з'явиться золотава скоринка, а серединка загусне — близько 40 хвилин. Якщо треба, накрийте тарт фольгою, щоб верхня частина тіста не згоріла.
- Коли тарт приготується, дістаньте його з духовки і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі перед подачею.