До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Всі в захваті від спаржі: 20 апетитних ідей з фуд-зіркою сезону

Рецепти приготування страв зі спаржі є в найстарішій кулінарній книзі у світі, складеній в IV-V століттях у Стародавньому Римі. Сьогодні ж рідко весняне меню ресторану може дозволити собі обійтися без спаржі, яку відвідувачі вимагають з дивовижною наполегливістю.

"В'язка спаржі", Едуард Мане, 1880 р.

Ще б пак – "сезон" цієї рослини дуже короткий – з раннього квітня до 24 червня (день літнього сонцестояння). Тому варто поквапитися, щоб встигнути поласувати спаржею, яка, до речі, є далеким "родичем" цибулі та часнику. Найпоширеніші види спаржі – біла і зелена. Перша зріє під землею і тому в її клітинах не виробляється хлорофіл, як у зеленої, що росте прямо під сонцем. У білої солодкуватий присмак, зате зелена багатша корисними речовинами. Але в будь-якому випадку, це виключно корисний дієтичний продукт, оскільки він низькокалорійний, а також повний вітамінів і мінеральних речовин. Крім того, спаржа – відомий афродизіак.

Реклама
@pirhanski

Ці хрусткі "списи" можна їсти як сирими, так і після термічної обробки. Складно придумати страву, у якій вони будуть недоречними, оскільки добре поєднуються з яйцями, м'ясом, птицею, рибою, сиром, йогуртом і навіть фруктами. Найпростіший спосіб приготувати спаржу: зварити пучок "корінцями" вниз – так, щоб верхівки готувалися на пару. Подається вона, традиційно, з голландським соусом, який роблять з вершкового масла і яєчних жовтків. Як ще можна приготувати спаржу і з якими продуктами поєднувати – в Instagram-добірці нижче.

<b>спаржа</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.