До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

VOVCOOK BOOK: шеф-кухар Вова Ташаєв випустив кулінарну книжку

Найімовірніше, таких кулінарних книжок ви ще не бачили: VOVCOOK BOOK з її естетськими та яскравими фудсвітлинами, розкішною версткою й навіть коміксами радше схожа на артбук, ніж на стандартну книжку про кулінарію. Її автор Вова Ташаєв — один з найвідоміших шеф-кухарів в Україні, бренд-шеф і партнер ресторанної групи First Line Group, відомої ресторанами "Улюблений Дядя", "ЖЗЛ", "Італійська Редакція", Eastman. До книжки ввійшло понад 50 рецептів культових страв, які Ташаєв готував у ресторанах, в яких був шефом і в яких випало працювати за більш ніж десятирічну кар’єру.

Про книжку vogue.ua розповів її автор Вова Ташаєв. "За задумом VOVCOOK BOOK від початку мала стати не тільки посібником, за яким можна готувати. Я радше створював її як книжку для натхнення, книжку, що розповідає мою історію, передає моє бачення гастрономії, всі рецепти в ній — справжні робочі рецепти, за якими я готував у реальних ресторанах, всі вони були дуже популярні, або залишаються такими досі. Ну а найзнаменитіша страва, яку я коли-небудь робив у своєму житті — це, мабуть, курочка масала з ЖЗЛ".

Реклама

У книжці також можна знайти рецепти й інших культових страв авторства Ташаєва, які ви точно могли скуштувати: бурати в тісті з "Італійської Редакції", бан маракеша з "Улюбленого Дяді", доси й манго ласі з Eastman і багато інших. "VOVCOOK BOOK не має гастрономічної „національності", але з огляду на те, що моє професійне життя почалося в Ізраїлі, все-таки для рецептів характерне певне середземноморське забарвлення, — розповідає Вова Ташаєв. — Та все ж я люблю цей світ загалом, тому там є і індійська, і арабська, і шри-ланкійська та італійська кухні. Там багато смаків і настроїв, які я зібрав у подорожах, у спілкуванні з іншими кухарями".

Для тих, хто хвилюється, що не зможе повторити вдома ресторанні страви, у Вови Ташаєва є відповідь. "Книжка містить і складніші рецепти — і менш складні. Але головне ось що: рецепти — це не більш як 50% її сутності. Все-таки головна ідея — натхнення. Для людей, які цінують естетику їжі, люблять наші ресторани й хочуть мати частинку всього цього в себе вдома, іноді просто заради того, щоб відкривати книжку й надихатися... Плюс у книзі багато корисних порад: як правильно зварити рис, булгур, як зробити соус — стане в пригоді всім незалежно від рівня професіоналізму".

Автори фото — фешн-фотографка Ксенія Каргіна й Жанна Ніконова, комікс створили Сергій Заремба і Саша Кукушкін. Співавторка книжки — письменниця й журналістка Маша Сердюк. Книжка під назвою VOVCOOK BOOK вийшла самвидавом. Замовити її можна через інстаграм-акаунт книжки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.