До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Про найцінніше: 5 книг про материнську любов

В Україні й у всьому світі День матері відзначають у другу неділю травня, тому цього року День матері ми святкуємо 10 травня. З нагоди свята vogue.ua зібрав 5 книг про материнську любов, які заполонять мудрістю, ніжністю й непередбачуваністю.

"Обіцяння на світанку" Ромен Ґарі

"У твоєму житті ніколи не буде жінки, яка любила б тебе так, як вона"

Ромен Ґарі — французький письменник єврейського походження, твори якого пронизані життєвою мудрістю й спостереженнями. Відомо, що письменник був близький з матір’ю, єврейською актрисою Міною Йоселівною, яка в романі "Обіцяння на світанку" постає перед читачем під ім’ям Ніна Борисовська. Це автобіографічний роман, у якому Ромен Ґарі буквально прославляє свою матір (цілком заслужено), адже та завжди підтримувала сина й вірила, що в Гарі буде велике майбутнє. Це реальна історія про матір і дитину, які попри всі труднощі зовнішнього світу завжди були вірними своєму кровному зв’язку, несучи любов і вдячність одне одному крізь все життя.

"Світло між двох океанів" Марго Стедман

"Щасливі пологи — лише перший крок на довгому й сповненому небезпек шляху"

Реклама

Історія про бажання мати повну сім’ю, попри можливий осуд суспільства. Новоспечена подружня пара починає сімейне життя на безлюдному острові, де чоловік працює доглядачем на маяку. Бажання пари мати дітей закінчується трагедією, але незабаром на берег виносить колиску з новонародженою дитиною. Пара вирішує залишити немовля собі, приховавши від своїх близьких відсутність кровного зв’язку з малюком. Вирушивши в місто на хрестини вже дворічної дочки, пара знайомиться з жінкою, яка два роки тому втратила в корабельній катастрофі чоловіка й новонароджену дочку. Дві матері — та, що втратила, і та, що знайшла дитину, — стикаються віч-на-віч із осудом, муками совісті й любов’ю до дочки, яка сповнює їхні серця.

"Про що ми мовчимо з моєю матір’ю" Мішель Філгейт

"Наші історії — наша найцінніша валюта. Те, чим одна людина хоче поділитися з іншою, є перевіркою на близькість і довіру, подарунком, який тобі роблять"

Ця книга — збірка історій, де герої, яких запросила письменниця Мішель Філгейт, розповіли про стосунки зі своїми матерями. Можна сказати, що це документальна книга, яка могла б стати документальним фільмом. У ній авторка зібрала 16 особистих історій, де є не тільки слова любові й подяки, а й слова образи та гніву, озлобленості й ненависті. У книзі є історії таких письменників, як Крістіна Гептінг, Андре Асіман, Ділан Лендіс і Берніс Макфадьєн.

"Шоколад" Джоанн Харріс

"Стільки праці, любові, вправної майстерності вкладається в насолоду, яка триває всього лише мить і яку лише деякі здатні по-справжньому оцінити"​​​​​​​

Мабуть, роман "Шоколад" Джоанн Харріс — це майбутня класика світової літератури про добро, любов, співчуття й чесність. За сюжетом, одинока мати Віанн приїздить до маленького французького містечка зі своєю дочкою, щоб відкрити крамницю солодощів. Віан спеціалізується на роботі із шоколадом (до слова, мистецтво роботи із цими солодощами передається в спадок в її родині), яким і починає пригощати містян. Які ж пристрасті починаються в місті, зважаючи на те, що частування припадають якраз на початок різдвяного посту.

"Маленькі жінки" Луїза Мей Олкотт

"Коли ви відчуваєте, що незадоволені своєю долею, згадуйте про даровані вам радощі й будьте вдячні"​​​​​​​

Мері Марч — мати чотирьох дівчаток. Поки батько її дітей на війні, вона намагається зробити все, щоб у них була щаслива юність. Вона завжди підтримає мудрим словом і зробить зауваження, яке й зауваженням не назвеш. І хоча головними героїнями "Маленьких жінок" все ж звично вважати сестер Мег, Джо, Бетані й Еммі, у їхньої мами, яку дівчинки ніжно називають Мармі, своя сюжетна лінія, до якої досить злегка придивитися, щоб усвідомити всю мудрість і чуттєвість героїні Мері Марч.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.