До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Букерівська премія назвала найкращу книгу за 50 років

Букерівська премія, одна з найважливіших літературних премій світу, оголосила результати "Золотого Букера". Його вручають одній книзі – раз в 50 років. Найкращою книгою останніх 50 років став роман "Англійський пацієнт" Майкла Ондатже.

Майкл Ондатже – канадський письменник. Світову славу 1996 року йому і його роману принесла екранізація – фільм "Англійський пацієнт" з Жюльєт Бінош, Рефом Файнсом, Віллемом Дефо, який був номінований на 12 премій "Оскара", а взяв з них дев'ять. Канадський письменник Майкл Ондатже випустив свій роман 1992 року: зворушлива, поетична історія про "англійською пацієнта", що при смерті в спорожнілому італійському монастирі під час Другої світової війни, миттєво стала бестселером. 1992 року книга отримала Букерівську премію – не тільки за тонкий стиль, але і за талант автора зіштовхувати в одному контексті і часі різні долі і культури (його герої: угорець, канадець, американка).

Реклама
Кадр з фільму "Англійський пацієнт"

"Англійський пацієнт" – це важлива книга, водночас, і поетична, і філософська, – розповідає баронеса Гелена Кеннеді, голова фонду Букерівської премії. – Оскільки ми святкуємо 50-річчя нагороди, найкращим свідченням впливу премії є те, що всі книги-переможці активно видають".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.