До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 книг, які читають найуспішніші люди у світі (частина 2)

Воррен Баффет, Білл Гейтс і Барак Обама увесь вільний від роботи час проводять за читанням. Вони зізнаються, що читання настільки важливе для їхнього успіху, що цілком може вважатися за робочий час. Ми зібрали перелік із шести романів, які рекомендують прочитати найуспішніші люди у світі. Другу частину дивіться тут.

Photo: Getty Images
"Sapiens. Коротка історія людства", Ювал Ной Харарі

"Sapiens. Коротка історія людства" Юваля Харарі єдина книга, яку завжди рекомендують найвпливовіші бізнесмени та громадські діячі, і це не дивно. Головна її особливість можливість побачити перспективу майбутнього. Зображуючи історію людства від кам'яного віку до наших днів, Харарі розділяє наш розвиток на чотири етапи: когнітивна революція, сільськогосподарська революція, об'єднання людства і наукова революція. Найбільше вражає те, наскільки робота Харарі змушує читача замислитися про вплив людини на планету, адже люди, зайняті почуттям власної значущості, здатні завдавати неймовірних руйнувань. "За останні кілька десятиліть ми домоглися реального прогресу в тому, що стосується умов життя людей щодо голоду, війни і чуми, пише Харарі. Проте, нинішнє становище тварин погіршується швидше, ніж будь-коли раніше, а поліпшення людського життя сталося занадто недавно, щоб ми могли бути впевненими в непорушності нинішнього становища".

Реклама
Photo: HarperCollins
"Мобі Дік, або Білий кит", Герман Мелвілл

"Мобі Дік" — це книга, яку має прочитати кожен. Вона складна — ті, хто її читав, посилаються на розділи, присвячені таксономії китів, але саме ця складність є частиною цінного досвіду. Мелвілл переносить читачів на китобійний корабель "Пекод" і розповідає про долі моряка Ізмаїла і капітана Ахава, зацикленого на реванші. Так, ми спостерігаємо воістину шекспірівську розповідь грандіозного масштабу, де одна людина трагічно одержима, а інша — знаходиться в пошуках сенсу.

Photo: HarperCollins
"Хлопчики в човні", Денієл Джеймс Браун

"Хлопчики в човні" — історія про команду з восьми людей з Університету Вашингтона, яка брала участь в Олімпійських іграх 1936 року в Берліні в змаганні з веслування. Головний герой, кинутий батьками в юності, переживає Велику депресію, зустрічає любов, стикається з цим горем. Генеральний директор Morgan Stanley Джеймс Горман рекомендував книгу в інтерв'ю журналу Financial Adviser Magazine, заявивши, що вона навчила його тому, що "ніколи не можна недооцінювати здатності аматора, озброєного професійним ставленням до справи". Для автора книги човен є символом непорушного зв'язку між членами команди.

Photo: Penguin
"Мистецтво бути щасливим", Далай-лама і доктор Говард Катлер

Для генерального директора LinkedIn Джеффа Вайнера ключ до успіху знаходиться у співчутті. Він навчився співчуттю, як сам зізнається, завдяки книзі "Мистецтво бути щасливим" бесіді між легендарним Далай-ламою і психіатром доктором Говардом Катлером. "Саме з цієї книги я дізнався про справжнє визначення співчуття і зрозумів різницю між співстражданням і співчуттям, а також усвідомив, наскільки важливо прагнути співчувати і керувати співчуттям", поділився він в Silicon Valley Business Journal. "Мистецтво бути щасливим" життєво важливе читання для всіх, хто хоче стати кращою версією себе.

Photo: Easton Press
"Брати Карамазови", Федор Достоєвський

П'ята глава "Братів Карамазових" Достоєвського під назвою "Великий інквізитор" — одна з найбільш красиво написаних в історії літератури. Весь роман, а особливо його перша половина, є вражаючим дослідженням свободи волі і віри перед реальністю безглуздих, непояснених страждань. Рендалл Стівенсон, генеральний директор AT & T, називає цю книгу однією зі своїх улюблених. І це та книга зі списку (включаючи першу частину), яку обов'язково слід прочитати. Неодмінно познайомтеся з братами Карамазовими: палким Дмитром, раціональним Іваном і добрим і ніжним Олексієм.

"Осяяння", Малкольм Гладуелл

В "Осяянні" Гладуелл прагне допомогти читачу навчитися довіряти своїй інтуїції, запитуючи одвічне: чому деякі з нас легко приймають швидкі рішення, а інші постійно ухиляються від відповіді. Автор також запитує нас, чому ті, хто слухається своєї інтуїції, успішніші, ніж інші, і чи є спосіб коли-небудь зробити "правильний" вибір. За словами Гладуелла, головна місія "Осяяння" переконати читача в простому факті: швидко прийняті рішення можуть бути зовсім не гіршими від рішень, прийнятих обережно і вдумливо.

Photo: Penguin

За матеріалами gq.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.