До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вибір Vogue: 10 фільмів, гідних "Оскара" 2020 року

Боротьба за "Оскара" триває. Нижче представляємо 10 фільмів, які мають всі шанси отримати заповітну статуетку.

"Маленькі жінки"

Цього разу Ґрета Ґервіґ, яка торік зняла гучний фільм "Леді-Птаха", взялася за переказ роману 1868 року Луїзи Мей Олкотт "Маленькі жінки". У ролях чотирьох сестер Марч – Сірша Ронан, Емма Вотсон, Еліза Сканлен і Флоренс П'ю, серцеїда Лорі грає Тімоті Шаламе. Додайте до касту Меріл Стріп і Лору Дерн, як тіток Марч і Мармі, – і ви отримаєте майстерно зіграну і зроблену роботу, яка цілком може стати миттєвою класикою.

Реклама
Кадр з фільму "Маленькі жінки"
"Одного разу в Голлівуді"

Після дебюту в Каннах, стрічка "Одного разу в Голлівуді", зізнання у коханні до Голлівуду Квентіна Тарантіно, почула безліч оплесків і захоплених слів від критиків. З тих пір у кінотеатрах показують розширену версію фільму, яка триває на 10 хвилин довше, і яку також дивиться журі "Оскара". Тарантіно є одним з головних претендентів на перемогу в номінації "Найкраща режисура", а Бред Пітт, Леонардо ді Капріо і Марго Роббі мають всі шанси отримати нагороди за акторську роботу.

Кадр з фільму "Одного разу в Голлівуді"
"Ірландець"

Мартіна Скорсезе вважають хрещеним батьком кіно про гангстерів, тому його повернення до жанру завжди особливо очікуване. "Ірландець" досягає успіху на всіх фронтах. Роль вбивці Френка Ширана у виконанні Роберта де Ніро робить його одним з головних претендентів на звання "Найкращого актора" (минуло більше трьох десятиліть з моменту його останньої перемоги 1981 року за роботу в "Скаженому бику"). Тим часом, Аль Пачіно і Джо Пеші борються в категорії "Актор другого плану" з їхніми грізними лініями в ролях босів Джиммі Гоффа і Рассела Буфаліно.

Кадр з фільму "Ірландець"
"Шлюбна історія"

Гостра драма про розлучення – останній проєкт Ноя Баумбаха для Netflix. Скарлетт Йоганссон і Адам Драйвер грають подружжя, яке у процесі розлучення бореться за право опіки над сином і розмірковує про сформовані взаємини. Крім головних героїв, які претендують на найвищу нагороду, запам’яталась у цьому фільмі і Лора Дерн, яка зіграла нахабного юриста героїні Йоганссон – Дерн гідна звання "Найкращої акторки другого плану".

Кадр з фільму "Шлюбна історія"
"Джокер"

Незважаючи на протиріччя, що виникли стосовно "Джокера" з тих пір, як він отримав "Золотого Лева" на Венеційському кінофестивалі, переосмислена Тоддом Філліпсом історія становлення лиходія зібрала вже понад 900 мільйонів доларів у всьому світі. Навіть якщо картина оминає номінацію "Найкращий фільм", Гоакін Фенікс залишається лідером як "Найкращий актор" – це вирішальний поворот його кар'єри.

Кадр з фільму "Джокер"
"Паразити"

Після того, як цьогоріч режисер Пон Чжун Хо отримав за "Паразитів" заповітну "Золоту пальмову гілку", його картина стала претендентом на звання "Найкращого міжнародного художнього фільму". А після успішного прокату в США і тривалого ажіотажу навколо акторського складу, номінації "Найкращий режисер" і "Найкращий фільм" також видніються на горизонті.

Кадр з фільму "Паразити"
"Секс-бомба"

Вибухова правдива історія про скандал з сексуальними домаганнями в Fox News – те, що пропонує нам режисер Джей Роуч у своїй останній роботі. Шарліз Терон і Ніколь Кідман грають Мегін Келлі і Гретхен Карлсон (разом з їхніми протезами на носах), а Марго Роббі – Кайлу, вигаданого персонажа, що втілює кількох штатних співробітниць. Одна гарантована номінація? Казухіро Цудзи – "Найкращий макіяж і зачіска" (він отримав "Оскара" 2018 року за перетворення Ґері Олдмана на Вінстона Черчилля в "Темних часах").

Кадр з фільму "Секс-бомба"
"Аутсайдери"

Крістіан Бейл і Метт Деймон об'єдналися в драмі Джеймса Мангольда про гоночні автомобілі і вплив корпорацій. Деймон грає дизайнера Керролла Шелбі, а Бейл – гонщика Кена Майлза, який мав намір створити автомобіль Ford, який би переміг Ferrari в гонці 24 Hours of Le Mans 1966 року. Завдяки яскравим кадрам натовпів людей і популістському успіху, фільм може претендувати на перемогу в номінації "Найкращий фільм".

Кадр з фільму "Аутсайдери"
"Джуді"

Рене Зеллвегер давно збиралася потішити своїм поверненням, але її участь у біографічній картині Руперта Гулда, в якій висвітлений останній рік життя Джуді Гарленд, виходить за межі клішованих історій такого роду. У фільмі показані жваві і болісні повороти життя, які створили незвичний портрет неспокійної ікони, а Зеллвегер, ймовірно, отримає статуетку в номінації "Найкраща жіноча роль" (через 16 років після нагороди за "Акторку другого плану" в "Холодній горі").

Кадр з фільму "Джуді"
"Чудовий день у нашому районі"

У сльозоточивій драмі Маріель Геллер Том Генкс грає телевізійного улюбленця всіх дітей Фреда Роджерса. Картина натхненна статтею з Esquire 1998 року, де йдеться про дружбу Роджерса і журналіста Метью Різа, життя якого змінюється після їхньої зустрічі. Геллер повинна бути номінована на премію "Найкращий режисер" – минулого разу вона упустила нагороду з фільмом "Чи зможете ви мене пробачити?", – але Генкс, як актор другого плану, найкраща надія фільму.

Кадр з фільму "Чудовий день у нашому районі"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.