До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про церемонію "Оскар-2022"

Перша церемонія вручення премії "Оскар" епохи пандемії у квітні минулого року викликала бурю емоцій. За три години онлайн-церемонії ми побачили, як Хлоя Чжао ввійшла в історію як перша кольорова жінка, що здобула приз за найкращу режисуру, Френсіс Макдорманд плакала, Ю-Джон Юн фліртувала з Бредом Піттом. Отже, що може очікувати нас у 2022 році? Ось усе, що вам треба знати напередодні найбільшої кіноночі року.

Коли відбудеться церемонія нагородження кінопремією "Оскар"?

94-та церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться 27 березня. Торік церемонія тривала на Union Station у центрі Лос-Анджелеса, але цього разу вона повернеться до свого дому — це Dolby Theatre в Hollywood & Highland Center.

Реклама
У якому форматі триватиме церемонія вручення "Оскара" у 2022 році?

Точний формат "Оскара" 2022 року поки невідомий, хоча Академія оголосила, що володар премії "Еммі" Гленн Вайс буде режисером шоу. Є шанси, що церемонія почасти відбудеться в режимі наживо.

Хто буде ведучим церемонії?

Після трьох років церемоній без ведучого телекомпанія ABC підтвердила, що на церемонії 2022 року буде ведучий. Хто вестиме нинішній "Оскар", можна тільки здогадуватися. Серед недавніх ведучих церемонії були Джиммі Кіммел, Кріс Рок і Ніл Патрік Гарріс, ну а серед кандидатів цього року — знаменитості від Селени Гомес до Тома Голланда.

Хто виступить на "Оскарі-2022"?

Досі незрозуміло, виступи будуть наживо чи в записі (як це було минулого року), але склад учасників може бути найзірковішим за останній час. 21 грудня Академія оприлюднила короткий список номінантів у 10 категоріях, включно з найкращою оригінальною піснею. У ньому брав участь гурт H.E.R., що торік забрав додому статуетку за "Fight for You" з фільму "Юда і Чорний Месія" і тепер конкуруватиме з Аріаною Гранде (за пісню до фільму "Не дивіться вгору"), Kid Cudi й Jay-Z (за пісню Guns Go Bang з фільму The Harder They Fall), Бейонсе (за саундтрек до "Короля Річарда"), і Біллі Айліш (за "Не час помирати").

Який дрес-код на церемонії "Оскар-2022"?

Якщо Covid-19 не стоятиме на заваді, організатори "Оскара-2022" влаштують повномасштабну червону доріжку, а нас чекатиме парад бальних суконь і розкішних костюмів.

Які прогнози щодо номінантів на премію?

Очікується, що "Белфаст" і "У руках пса" змагатимуться в номінації "Найкращий фільм", а за ними крок у крок ідуть такі фільми, як "Король Річард", "Дюна" і "Вестсайдська історія". Тим часом Джейн Кемпіон, Кеннет Брана, Дені Вільнев, Стівен Спілберг і Пол Томас Андерсон, найімовірніше, стануть номінантами в категорії за найкращу режисуру.

У перегонах за статуетку в категорії "найкраща чоловіча роль" з’являться Вілл Сміт, Бенедикт Камбербетч, Ендрю Гарфілд і Дензел Вашингтон, тоді як Олівія Колман, Крістен Стюарт, Леді Ґаґа і Ніколь Кідман напевно боротимуться за найкращу жіночу роль. У категорії "Найкраща жіноча роль другого плану" можуть бути представлені Кірстен Данст, Аріана Дебоз і Катріна Балф, а в категорії "Найкраща чоловіча роль другого плану" — Коді Сміт-Макфі, Кіаран Гайндс і Трой Коцур. А ось за статус найкращого міжнародного фільму точно змагатиметься гучний фільм Паоло Соррентіно "Рука Бога".

Номінантів оголосять 8 лютого.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.