До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві пройде ювілейний кінофестиваль "Молодість"

З 29 травня по 6 червня в Києві пройде ювілейна 50-а "Молодість". Цього року фестиваль відбудеться в модному гібридному форматі — онлайн і офлайн. Про це на першій пресконференції розповів художній керівник фестивалю Андрій Халпахчі.

Фільмом-відкриттям фестивалю стане особлива для українського кіно стрічка — "Вавілон XX" Івана Миколайчука, яка 1979 року здобула приз на 10-му фестивалі "Молодість". Вибір фільму-відкриття пов’язаний з тим, що цього року Україна святкує 30-річчя своєї незалежності, і саме українське кіно буде у фокусі майбутнього фестивалю.

Реклама
"Вавілон XX"

Головною локацією кінофестивалю стане кінотеатр "Жовтень", частина кінопоказів також відбудеться просто неба — під аркою Дружби народів. На додачу до вже звичних для глядача конкурсних програм, як-от міжнародний конкурс, національний, короткометражний, альтернативний конкурс, програма "Sunny Bunny" (вона присвячена фільмам з ЛГБТ-тематикою), на нас чекають нововведення — наприклад, уперше на кінофестивалі з’явиться конкурс документального кіно. Крім кінопоказів, "Молодість" готує для глядача багато цікавого: у центрі Довженка триватиме велика виставка, присвячена 100-річчю від дня народження легендарного режисера Федеріко Фелліні.

Fedoriv Agency, креативний партнер 50-го кінофестивалю, представив нову айдентику "Молодості". Основна мета — візуально розділити фестиваль як подію і компанію, яка її організовує. На новий шрифт (до речі, "Молодість" тепер має власний шрифт) і айдентику фестивалю ви точно звернете увагу, коли побачите їх у місті.

Головним модним дизайнером став бренд FROLOV. "Молодість, молодь і кінематограф завжди були моїми головними джерелами натхнення під час створення колекцій FROLOV, — розповів на пресконференції Іван Фролов. — Я досі пам’ятаю, як із захватом бігав на покази „Молодості", уявляючи себе одним з героїв фільму „Мрійники" Бертолуччі. Потім прокрадався на сеанс і сидів на східцях у повністю переповненому залі! А сьогодні я щасливий стати головним модним дизайнером ювілейного 50-го кінофестивалю „Молодість"".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.