До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Знято в Італії: 6 фільмів для літнього настрою

11 липня стало відомо, що Італія перемогла в чемпіонаті Європи з футболу. І це чудовий привід переглянути шість неймовірно прекрасних фільмів, події яких відбуваються в Італії: від Риму до Ломбардії.

Римські канікули, 1953

"Римські канікули" — перший фільм, про який мимоволі думаєш на згадку про літо. Класика жанру, чорно-біла романтична історія з Одрі Гепберн у головній ролі, яка принесла їй і першу статуетку "Оскар".

Реклама

Кадр з фільму "Римські канікули", 1953

"Римські канікули" — це історія юної принцеси Анни, яка приїжджає в Рим з офіційним візитом під час європейського турне. Королівське життя їй набридло, адже дні розписані по хвилинах: зустрічі, інтерв’ю, журналісти. Однієї ночі Анна порушує всі правила і втікає від своїх охоронців. Випадкова зустріч з американським репортером Джо Бредлі дарує дівчині безліч вражень і новий досвід.

Кадр із фільму "Римські канікули", 1953
Великий сплеск, 2015

Фільми італійського режисера Луки Гуаданьїно часто зачаровують дуже літньою атмосферою, у якій хочеться розчинитися. "Великий сплеск" — не виняток.

Кадр з фільму "Великий сплеск", 2015

За сюжетом стрічки популярна рок-зірка Маріанна Лейн, яку зіграла Тільда Свінтон, їде у відпустку зі своїм коханим Полом на південь Італії. Вони планують відпочити вдвох, насолодитися тишею, якомога далі від міської метушні, журналістів і шанувальників. Але їхній спокій порушує несподіваний приїзд старого друга і його 18-річної доньки.

Кадр з фільму "Великий сплеск", 2015
Дивитися на oll.tv
Талановитий містер Ріплі, 1999

Психологічний трилер, знятий за однойменним романом Патриції Гайсміт, розповідає про молодого музиканта Тома Ріплі (Мет Деймон), справжній талант якого — імітувати людей, їхні емоції та поведінку. Він проникає на вечірку впливових і заможних у ролі учня Принстона, де знайомиться з багатим американцем, чий син Дікі Грінліф (Джуд Лоу) виїхав з Нью-Йорка до Італії і живе там безтурботним життям зі своєю дівчиною Мардж (Гвінет Пелтроу).

Кадр з фільму "Талановитий містер Ріплі", 1999

Батько Дікі заплатить Ріплі, якщо той переконає сина повернутися до Америки. Більшу частину фільму режисер Ентоні Мінгелла зняв в Італії. Море, пляжі, безтурботний час, вечірки й веселощі — усе це про літо.

Кадр з фільму "Талановитий містер Ріплі", 1999
Римські пригоди, 2012

Легка комедія Вуді Аллена показує чотири різні й не пов’язані між собою сюжетні лінії. Всі герої не знайомі одне з одним, але з усіма ними відбуваються кумедні романтичні історії. Об’єднавчі ланки фільму — літо і Рим.

Кадр з фільму "Римські пригоди", 2012

У головних ролях: Пенелопа Крус, Джессі Айзенберг, Еллен Пейдж і сам Вуді Аллен, який любить грати у власних фільмах.

Кадр з фільму "Римські пригоди", 2012
Називай мене своїм ім’ям, 2017

Ще один фільм Луки Гуаданьїно присвячений літу. "Називай мене своїм ім’ям" не тільки відкрив зірку Тімоті Шаламе широкому колу глядачів, а й показав ідеальне літо, сповнене забороненого кохання.

Кадр з фільму "Називай мене своїм ім’ям", 2017

Фільм розповідає історію 17-річного юнака Еліо Перлмане, який 1983 року знайомиться з 24-річним ученим, на ім’я Олівер. Вони закохуються один в одного, а їхні стосунки стрімко розвиваються на тлі сонячної Ломбардії.

Кадр з фільму "Називай мене своїм імям", 2017
"Дива"

Неймовірно поетичний фільм "Дива" 2014-го взяв головний приз у Каннах. Над ним працювали сестри Рорвахер, яких називають новою надією італійського кіно. Аліче Рорвахер — режисерка і сценаристка фільму, Альба Рорвахер — актриса, що зіграла головну роль. Це історія про дивакувату родину, що живе на фермі в італійській провінції в Умбрії та розводить бджіл. Її розмірене життя порушує телезірка, яка приїхала в село знімати реаліті-шоу про місцевих фермерів. Батько сімейства не хоче ставати зіркою — він відлюдний, неголений і дикуватий. Чотири дочки й дуже чутлива мати, яку грає блакитноока Альба Рорвахер, мріють вирватися зі свого бджолиного ув’язнення. В інтерв’ю сестри запевняють, що це не біографічне кіно — проте, це кіно про ті місця, де вони виросли, і про те, як саме вони росли.



Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.