До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найочікуваніші фільми 2022 року

Майбутній рік можна сміливо назвати роком блокбастерів і масштабних прем’єр: у 2022-му на екрани виходять новий "Бетмен" з Робертом Паттінсоном, "Морбіус" і "Доктор Стрендж". Крім цього, нас чекає продовження фільму "Абатство Даунтон" і новий фільм Луки Гуданьїно.

Кадр з фільму "Абатство Даунтон: Нова ера"
"Морбіус"

Довгоочікуваний супергеройський трилер "Морбіус" розповість історію доктора Морбіуса — талановитого науковця, який у спробі вилікуватися від рідкісного захворювання крові стає вампіром. Майкл Морбіус уперше з’явився в коміксах Marvel у 1971 році. Роль Морбіуса — одного з найнеоднозначніших і найскладніших персонажів усесвіту Marvel — дісталася Джареду Лето, а в режисерському кріслі опинився Даніель Еспіноса ("Код доступу „Кейптаун"", "Живе"). Критики, які вже встигли побачити фільм, зазначають, що за атмосферою "Морбіус" більше подібний до фільму "Веном" з Томом Гарді.

Реклама
"Бетмен"

Одне з найочікуваніших акторських перевтілень 2022 року — це поява Роберта Паттінсона в ролі Бетмена, адже голлівудський актор уперше зіграє супергероя. Фільм Меттью Рівза з Паттінсоном у головній ролі стане офіційним перезапуском серії про Бетмена. Паттінсона затвердили на головну роль у 2019 (після того, як попередній Бетмен, Бен Аффлек, вибув з проєкту), і, за чутками, сюжет зосередиться на історії юного Бетмена. Що стосується інших акторів, то в ролі Жінки-Кішки з’явиться Зої Кравіц, ворога Бетмана — серійного вбивцю Загадника — зіграє Пол Дано, а Пінгвіна — Колін Фарелл. Що ж, це дуже цікавий акторський склад, тому нетерпляче очікуємо на прем’єру 4 березня 2022 року.

"Фантастичні звірі: Таємниці Дамблдора"

"Фантастичні звірі: Таємниці Дамблдора" — продовження популярної фентезійної стрічки за сценарієм Джоан Роулінг. До ролі чарівника Ньюта Саламандера вже втретє повернеться Едді Редмейн, також у фільмі з’явиться Джуд Лоу — в ролі Дамблдора, і Езра Міллер. Згідно із синопсисом, події відбуватимуться під час Другої світової війни, а серед персонажів з’являться Рубеус Гаґрід і молодий Том Реддл, який ще не став Волдемортом.

"Смерть на Нілі"

Екранізація одного з найпопулярніших романів Агати Крісті й продовження історії, описаної в книзі "Вбивство в „Східному експресі"". За сюжетом, "після розкриття вбивства в „Східному експресі" Еркюль Пуаро вирушає до Єгипту, де безпосередньо на Нілі пристрасті всередині любовного трикутника призвели до вбивства..." Роль детектива дісталася Кеннету Брані, який також зрежисував фільм. Серед інших акторів, залучених до знімання фільму, — Галь Гадот ("Диво-жінка"), зірка серіалу "Статеве виховання" Емма Маккей і Роуз Леслі, відома за серіалом "Гра престолів". Одним з головних героїв стрічки став жовтий діамант Tiffany завважки в 128 каратів, який поцуплять у фільмі...

"Носоріг"

Один з найочікуваніших українських фільмів майбутнього року — нова стрічка Олега Сенцова "Носоріг". Роботу над фільмом почали ще у 2012 році й відновили у 2019 після звільнення Сенцова; сюжет ґрунтується на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє в кримінальний світ і починає свій кривавий шлях, який призведе його зовсім не туди, куди він сподівався. Головну роль у фільмі грає непрофесійний актор, активіст Сергій Філімонов.

"Абатство Даунтон: Нова епоха"

Чудові новини для шанувальників історичного кіно: у новому році на екрани повертається гіт "Абатство Даунтон". Стрічка "Абатство Даунтон: Нова ера" стане продовженням фільму 2019-го й однойменного серіалу. У трейлері ми бачимо, як Кроулі проводять час на півдні Франції — там є вілла, що належить графині Грентем. "Багато років тому, ще до вашого народження, я зустріла чоловіка. А тепер я стала власницею вілли на півдні Франції", — каже графиня в трейлері. На віллі сімейство Кроулі зіграє весілля Тома Бренсона й покоївки Люсі Сміт. Події нової стрічки розгортаються наприкінці 20-х. За словами шоуранера Джуліана Феллоуза, зміниться епоха, тому й у житті сім’ї все буде по-новому. У фільмі ми побачимо всіх улюблених героїв, включно з Г’ю Бонневіллем, Мішель Докері, Лорою Кармайкл і Джимом Картером.

"Доктор Стрендж 2 у мультивсесвіті божевілля"

Наступного року нас чекає продовження фільму "Доктор Стрендж" 2016-го. Сюжет нової картини звучить загадково: Стрендж вивільняє неймовірне зло, щоб протистояти другові, який став ворогом. Події стрічки тривають після подій, показаних у фільмі "Месники. Фінал" і серіалі "ВандаВіжн", тож коли не дивилися, саме час переглянути й підготуватися до нових пригод Стренджа у виконанні харизматичного Бенедикта Камбербетча.

"Цілком і сповна"

Події нового фільму Луки Гуаданьїно відбуваються в Америці часів Рональда Рейгана й оповідають драматичну історію юної Марен Годлі (Тейлор Рассел), дівчини, яку кинула власна матір. Коли дівчині виповнюється 16 років, вона вирушає в подорож Штатами в пошуках свого батька (Том О’Браєн) — щоб з’ясувати, хто він, а також розібратися, чому вона відчуває спокусу з’їсти будь-кого, хто закохається в неї... Шаламе грає її бойфренда Лі — безпритульного хлопця, який подорожує разом з нею. Фільм "Цілком і сповна" ґрунтується на однойменному бестселері 2015 року, а за словами Луки Гуаданьїно, Тімоті Шаламе буквально створений для цієї ролі.

"Зателефонуй Джейн"

Події стрічки з робочою назвою "Зателефонуй Джейн" розгортаються в консервативній Америці 60-х. Елізабет Бенкс грає заміжню домогосподарку Джой, яка вагітніє, але не хоче мати дітей. Та зробити аборт вона не може — в Америці вони під забороною. Героїня пристає до підпільної феміністської організації Jane і починає боротися не тільки за власні права, а й права всіх американських жінок. Також у фільмі знялися Кейт Мара і Сігурні Вівер.

"Вбивці квіткового місяця"

Новий фільм Мартіна Скорсезе розповість про трагедію, що трапилася у 20-ті роки XX століття в індіанському поселенні осейджів, де було знайдено поклади нафти. Це збагатило місцевих жителів, але згодом їх було вбито. ФБР спрямовує до поселення агентів під прикриттям, щоб знайти вбивць. У головних ролях — дует Леонардо Ді Капріо й Роберта де Ніро.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.