До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Голлівуді назвали найкращого художника по костюмах 2018 року

Рут Картер, творець образів у блокбастері "Чорна пантера", названа найкращим художником по костюмах 2018 року. Це звання вона отримала за версією престижної незалежної премії Hollywood Beauty Awards. Vogue.ua згадує, як Картер працювала над одним з найбільш вражаючих фільмів року.

Рут Картер

В основі новаторських костюмів до фільму – африканська спадщина. "Я зібрала речі представників різних корінних племен у футуристичних моделях. Завдяки тому, що режисер Райян Куглер створив настільки унікальну культуру народу, я можу поєднувати елементи вбрання різних племен: червоний колір, трикутні форми, шийні кільця і бісероплетіння, без страху, що присвою собі чужу культуру", – розповідає Картер.

Реклама
Кадр з фільму "Чорна пантера"

Її команда складалася з більш, ніж 100 людей. Байєри з Нігерії та Південної Африки не тільки працювали з нею на етапі збору матеріалу, але і під час зйомок. Практично всі образи створені вручну. Картер зізнається, що їй постійно не вистачало часу. Своє дослідження африканського вбрання вона почала в червні 2016 року, а в січні 2017-го вже почалися зйомки, що тривали до травня. "Багато речей ніколи і ніхто ще не створював раніше, і вони були на стадії прототипу. Застібки і пряжки, з якими ми мучилися, щоб ті мали автентичний вигляд, можна було замінити липучками", – розповідає Картер.

Кадр з фільму "Чорна пантера"

Деякі костюми створені унікальним способом. Наприклад, сукню Накії (Люпіта Ніонго) вручну фарбували в зелений колір, щоб зв'язати її з кольоровою гамою її річкового племені. "А костюм Рамонди (Анджела Бассет), лідера перспективної нації, що володіє дивовижними технологіями, повинен бути грандіозним!", – розповідає Картер. Її накидка на плечі зроблена зі спеціальних волокон, сплетених разом за допомогою найбільшого в світі 3D принтера в Бельгії. А циліндричної форми корона – ще одна високотехнологічна ткацька знахідка.

Кадр з фільму "Чорна пантера"
Кадр з фільму "Чорна пантера"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.