До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модний дім Prada створив костюми для фільму про Біллі Голідей

"Сполучені Штати проти Біллі Голідей" — байопік про легендарну джазову співачку Біллі Голідей, який вийде 26 лютого на платформі Hulu. Над фільмом працювала команда кращих з найкращих: режисер — номінант на "Оскар" за стрічку "Скарб" Лі Деніелс, у головній ролі — співачка й номінантка на "Ґреммі" Анна Дей. А костюми для головної героїні створив італійський Модний дім Prada.

"Сполучені Штати проти Біллі Голідей"
"Сполучені Штати проти Біллі Голідей"

Бренд Prada звернувся до своїх архівів, щоб переосмислити найкультовіше вбрання Біллі Голідей у сучасному стилі, віддаючи данину поваги періоду 1940-х і 1950-х. Було створено дев’ять костюмів: від вечірніх суконь із шовкового атласу силуету 1950-х років, прикрашених пір’ям і торочками, і до сукні-колони з подвійного шовкового атласу кольору слонової кістки з вишивкою кристалами.

Реклама
"Сполучені Штати проти Біллі Голідей"
"Сполучені Штати проти Біллі Голідей"
"Сполучені Штати проти Біллі Голідей"

Фільм розповість про "складну й непересічну історію співачки без купюр". Зокрема, про початок кар’єри в нічних клубах Нью-Йорка 1930-х, про проблеми з наркотиками й законом, а також про ще одну дуже важливу іпостась Голідей — громадянський активізм. У 1939 році Голідей виконала пісню Strange Fruit — драматичну композицію на вірші поета Абеля Міропола про жорстку розправу над темношкірим, що стала гімном співачки й символом боротьби проти расизму. Цій темі у фільмі надають неабиякої уваги. Авторка сценарію Сьюзан-Лорі Паркс — перша афроамериканка, яка здобула Пулітцерівську премію за драматичні твори, зізнається, що стрічка — "інтимна історія про завзяту першопрохідницю, творчість якої допомогла запустити рух за громадянські права".

Прем’єра відбудеться на Hulu 26 лютого.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.