До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Оголошені переможці Одеського кінофестивалю

21 липня великою церемонією в Оперному театрі Одеси завершився кінофестиваль. Головний приз фестивалю – Гран-прі – отримала білоруський режисер Дарія Жук за фільм "Кришталь". Дарина народилася в Мінську, вчилася і живе в США. Закінчила Гарвардський і Колумбійський університети, працювала на каналі HBO, зняла декілька короткометражних фільмів. "Кришталь" – її повнометражний дебют.

Найкращим фільмом міжнародного конкурсу став греко-польський фільм "Жалість" режисера Бабіса Макрідіса. До слова, Макрідіс – автор сценарію до гучного фільму "Лобстер" Йоргоса Лантімоса.

Реклама

Найкращий український повнометражний фільм – "Дельта" Олександра Течинського, а нагороду за найкращу режисуру в Національному конкурсі отримала Тоня Ноябрьова – за стрічку "Герой мого часу".

Тоня Ноябрьова в зйомці Vogue UA

Одним з головних гостей церемонії стала Жаклін Біссет – британська актриса, володарка "Золотого глобуса" отримала в Одесі статуетку "Золотий Дюк" за внесок в кіно.

Інші переможці ОМКФ:

Найкращий європейський документальний фільм – "Домашні ігри", режисер Аліса Коваленко;

Найкраща акторська робота (міжнародний конкурс) – Віктор Полстер (фільм "Дівчина");

Найкраща акторська робота (національний конкурс) – Анастасія Пустовіт, фільм "Коли падають дерева";

Найкращий український короткометражний фільм – "В радості, і тільки в радості", режисер Марина Рощина.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.