До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ніколь Кідман про зйомки у фільмі "Вбивство священного оленя"

У новому трилері каннського лауреата Йоргоса Лантімоса "Вбивство священного оленя" одну з головних ролей грає Ніколь Кідман. Про один з найбільш непростих фільмів у своїй кар’єрі вона розповіла Vogue.ua.

Ніколь Кідман та Колін Фаррелл, кадр з фільму

"Убивство священного оленя" — заплутаний, суперечливий фільм. Головний герой Стівен — успішний кардіохірург. У нього не життя, а казка: красивий будинок, кохана дружина (Ніколь Кідман), двоє милих дітей. Однак є у Стівена й секрети: несподівано в його ідилічне життя втручається деякий Мартін — 16-річний підліток, з яким Стівен підозріливо близький. Виявляється, батько Мартіна вмер на операційному столі Стівена. Хто є ким у цій історії? Світло проливає Ніколь Кідман, котра, на думку критиків, зіграла в Йоргоса Лантімоса свою найкращу роль за довгий час.

Реклама
Як усе починалося

Колін Фаррелл розповідав, що йому стало погано після того, як він вперше прочитав сценарій. В мене була інша ситуація. Я прихильниця Йоргоса Лантімоса, тож почувала себе привілейованою, що такий режисер запросив мене у свій новий фільм. Я шукала зустрічі з ним, хотіла з ним працювати. Йоргос славиться своїм характером: наприклад, він ніколи не бере у своє кіно акторів, які не бачили жодного його фільму. Тож я була щаслива, аж потім прочитала сценарій та побачила, як багато там ну дуже дивних сцен. До того ж, Йоргос хотів, щоб я грала їх комедійно. Як це зробити – я не розуміла. Таких дивних сцен я ще ніколи не грала. Але потім ми знайшли ключ.

Йоргос Лантімос, Колін Фаррелл і Ніколь Кідман на Каннському фестивалі
Про власну реакцію на фільм

Коли я вперше побачила "Вбивство священного оленя", в мене був шок. Під час показу я сиділа поруч з Йоргосом, і шок був ще інтенсивнішим, бо режисер був зовсім поруч. Я, звичайно, пам'ятала, що в фільмі жорстокий фінал, але на екрані все сприймається інакше.

Про реакцію глядачів

Мій чоловік Кіт Урбан сказав, що дивитися цей фільм – ніби слухати великий джаз. Чи вирушити у подорож, у якій до тебе ще ніхто не бував. Це ні на що не схожий досвід. Ми дивилися фільм удома з чоловіком, а після – ще довго лежали в ліжку та говорили. Він все питав мене про сюжет: як? що? чому? а що було потім?. Доки я не відповіла: "А може, все це – просто сон?"..

Про режисера Йоргоса Лантімоса

Йоргос – він як Стенлі Кубрик: ніколи не говорить на знімальному майданчику зайвого. Наприклад, він ніколи не розповідає акторам про бекграунд їхніх персонажів. Ви маєте тільки те, що написано у сценарії – і більше нічого. Й ось ти підходиш до нього вже на зйомках і намагаєшся розпитати про свого героя: чому так? чому не інакше?. На що Йоргос каже: "Гм" і знизує плечима. Але він дуже спокійний, зосереджений та сильний.

Читайте також:

Что нужно знать о фильме "Призрачная нить"

7 лучших фильмов на Рождество

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.